Ze nodigt haar zus niet uit voor de bruiloft: “Ze heeft mijn verlovingsfeest verpest, ik wil niet dat het nog een keer gebeurt"

Janine image
door Janine

09 Juni 2024

Advertisement

Het is heel normaal om je dierbaren dicht aan je zijde te willen hebben op je trouwdag, net zoals het normaal is om te hopen dat alles goed gaat en dat er niet de geringste fout in de organisatie zit. Het is natuurlijk onmogelijk dat alles perfect gaat, maar toch wordt al het mogelijke gedaan om plotselinge problemen te voorkomen.

Wat als dit betekende dat een naast familielid werd uitgesloten van de ceremonie en receptie? De hoofdpersoon van dit verhaal besloot bijvoorbeeld dat haar zus niet zou worden uitgenodigd voor haar speciale dag vanwege haar gedrag tijdens het verlovingsfeest.

Advertisement

Wat is er gebeurd om tot zo’n drastisch besluit te komen?

Het verhaal en de redenen voor een onomkeerbare keuze werden verteld in een post op Reddit. Veel woorden om stoom af te blazen, de slechte omstandigheid uit te leggen waarin de hoofdpersoon zich had bevonden en advies te vragen over hoe verder te gaan en de gemaakte keuze. 

“Mijn vriend en ik besloten een feestje te geven voor onze verloving - vertelde de auteur van de post - Het had een mooi moment moeten zijn, maar mijn zus creëerde een heel vervelende situatie. Emily heeft altijd al de neiging gehad om de aandacht op zich te vestigen en op de avond van het feest kwam ze te laat opdagen, gehuld in een lange witte jurk en begon alles te bekritiseren, van het eten tot de gasten - vervolgde ze - Het ergste was echter toen ze ruzie kreeg met mijn beste vriendin, haar ervan beschuldigde dat ze in het middelpunt van de belangstelling wilde staan en het iedereen erg ongemakkelijk maakte door haar stem te verheffen”. 

Een zeer ongemakkelijke omstandigheid dus, die ertoe leidde dat het stel tussenbeide kwam om de boel te sussen - voor zover dat mogelijk was. 

Advertisement

De woede van de zus en de ouders van de bruid

Pxhere

Na het feest hadden de zussen een confrontatie waarin Emily zich verontschuldigde voor wat ze had gedaan, maar haar woorden van vergiffenis leken niet oprecht: wat te doen? De aanstaande bruid was bang dat een dergelijke situatie zich ook op haar trouwdag zou kunnen voordoen en om elke mogelijkheid volledig uit te sluiten, was de enige manier om haar zus van de gastenlijst te schrappen. 

De beslissing, die moeilijk te nemen was, maakte de betrokkene en ook de ouders van onze hoofdpersoon woedend. “Ze werd erg boos over mijn keuze en mijn ouders zeiden ook dat ik haar nog een kans had kunnen geven en dat mijn gedrag te hard was - bekende de schrijfster van het bericht - Ik vond dat het de beste beslissing was, ik wilde mijn liefde vieren en niet te maken krijgen met onnodig drama. Ik voel me een beetje schuldig, maar ik wil dat mijn huwelijk sereen en gelukkig is: of heb ik het mis?” 

Een meer dan begrijpelijke wens van de aanstaande bruid, maar hoe oordeelden de gebruikers erover?

Ze kon niet anders...

Luis Felipe Pérez/Pexels

Zoals verwacht waren de mensen die het bericht lazen en besloten te reageren het eens met de beslissing van de bruid: haar zus mocht niet worden uitgenodigd. Als haar houding alleen al op het verlovingsfeest zo schaamteloos was geweest, wat had ze dan op de trouwdag kunnen doen? Het was beter om niet het risico te lopen dat ze in een gênante situatie terecht zouden komen die het succes van de dag in gevaar zou kunnen brengen. 

Het is niet leuk om je zus niet bij je te hebben op je bruiloft. Zij is meestal iemand die naast de hoofdpersonen staat, die hen bijstaat, steunt en niets anders zou doen dan zich verheugen in hun geluk. Zou dat in dit geval ook zo zijn? Helaas waren de twijfels te groot en de aanstaande bruid had het gevoel dat ze geen andere beslissing kon nemen.

Ben je het ermee eens of denk je dat het overdreven is om haar niet bij de bruiloft te hebben?

Source:

Reddit

Advertisement