Hij koopt wat kerstballen in een tweedehandswinkel: hij ontdekt dat hij een aantal historische memorabilia in zijn handen heeft

Janine image
door Janine

26 December 2023

Hij koopt wat kerstballen in een tweedehandswinkel: hij ontdekt dat hij een aantal historische memorabilia in zijn handen heeft
Advertisement

Kerstversieringen maken de feestdagen bijzonder en met een unieke sfeer: witte of gekleurde lichtjes, zilveren slingers en felgekleurde ballen creëren een sfeer van vreugde en blijdschap voor volwassenen en kinderen.

Tijdens de kerstperiode besluiten veel mensen hun decoraties te vernieuwen op zoek naar iets mooiers dat recht doet aan het mooie feest, daarom kiezen velen ervoor om nieuwe te kopen. Precies zoals de hoofdpersoon uit dit verhaal, maar hij kwam enkele uiterst zeldzame en vrij waardevolle decoraties tegen!

Een ontdekking van meer dan anderhalve eeuw geleden!

Een ontdekking van meer dan anderhalve eeuw geleden!

De man wendde zich tot de gebruikers op internet, op een bekend forum, om zijn mooie verhaal te vertellen. Hij was naar een tweedehandswinkel gegaan op zoek naar wat kerstversieringen, en had misschien maar een handvol dollars uitgegeven, en alles was verlopen zoals gehoopt: voor minder dan 8 dollar had hij twee tassen gekocht met daarin wat kerstballen.

Tussen de verschillende kerstballen hadden echter 6 ballen zijn aandacht getrokken en zijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Daarom besloot hij het grondiger te onderzoeken, eerst door zich aan te sluiten bij een Facebook-groep van verzamelaars en vervolgens door de voorwerpen door enkele experts te laten onderzoeken.

Aan het einde van zijn onderzoek bestond er geen twijfel meer: ​​de door hem gekochte kerstballen waren helemaal geen gewone en goedkope decoraties, hij was namelijk de eigenaar geworden van enkele Kugel kerstballen!

Advertisement

Opmerkingen van gebruikers

Opmerkingen van gebruikers

Geen eenvoudige versieringen dus: we hebben het over de eerste versieringen die rond 1840 door het Duitse volk werden gebruikt om de kerstboom te verfraaien. Het lijkt erop dat ze tot de eerste decoraties behoorden die ooit op de markt zijn gebracht en hun kwaliteit is het bewijs dat ze zijn ontworpen om heel lang mee te gaan.

Ze zijn in feite gemaakt van dik glas en aan de binnenkant bedekt met lood, tin en andere zeer resistente materialen om een ​​uitstekende duurzaamheid in de loop van de tijd te garanderen: de exemplaren die door de hoofdpersoon zijn gekocht, waren ongeveer anderhalve eeuw oud! De waarde van elke bal kan variëren van ongeveer vijftig dollar tot gemakkelijk boven de duizenden dollars, afhankelijk van de slijtage ervan. De man zegt dat hij die van hem op honderd dollar per stuk schatte.

Veel gebruikers waren verbaasd over de door de man gesloten deal - die ook op volkomen toevallige wijze gebeurde - en reageerden enthousiast op de episode: "Het is verrassend wat er met je is gebeurd! Ik heb er ook een geërfd van mijn overgrootvader en ik bewaar hem alsof het mijn kostbaarste schat is!", riep een gebruiker uit, "het zou niet eens bij me opgekomen zijn om te controleren...", bekende een ander, "wat me het meest verbaast is dat de kleuren (rood, blauw, groen) na meer dan 150 jaar onveranderd zijn gebleven”, merkte een ander op. Wat vind jij ervan?

Advertisement