Vrouw ontdekt een leugen van haar man en besluit op voorbeeldige wijze wraak te nemen

Janine image
door Janine

04 Januari 2024

Vrouw ontdekt een leugen van haar man en besluit op voorbeeldige wijze wraak te nemen
Advertisement

Er wordt gezegd dat "we met Kerstmis allemaal liever zijn", en misschien is dit gedeeltelijk waar: de ongelooflijke sfeer met de feestdagen, kan iedereen laten glimlachen en zich goed doen voelen. Uiteindelijk hebben we het over het vieren – buiten het religieuze thema – van vrijgevigheid en samenzijn met familie met heerlijke maaltijden en de uitwisseling van geschenken.

Maar dit geldt niet voor alle families: die in dit verhaal kwam precies in deze periode in conflict en de gevolgen van een specifieke gebeurtenis hielden drie decennia lang aan.

Advertisement

Het verhaal over de wraak van de kerstboom

Het verhaal over de wraak van de kerstboom

Wirestock/Freepik

Het ongelooflijke verhaal wordt verteld door de zoon van het stel in kwestie: hij besloot een heel bijzondere persoonlijke anekdote met internetgebruikers te delen waarvan de herinnering een mengeling van woede en emotie creëert...

"Tijdens de feestdagen hebben we, sinds ik me kan herinneren, onze kerstboom nooit met lichtjes kunnen versieren. Al onze buren, en om de waarheid te zeggen zelfs de overgrote meerderheid van onze familieleden, gebruikten die lichtgevende versieringen, maar wij niet. Niet in ons gezin”, begint de jongen te vertellen.

Hij vervolgde zijn verhaal door te schrijven dat hij zijn moeder - toen hij klein was - had gevraagd waarom ze die versiering niet konden, of beter gezegd, niet mochten gebruiken, en dat zijn moeder hem een ​​onaangename episode had onthuld die zich vele jaren eerder had voorgedaan: hun kerstboom was door de kerstverlichting in brand gevlogen!

"Je vader was die dag op de bank in slaap gevallen en toen hij wakker werd rook hij meteen de geur van brand... de rook was overal en uiteindelijk kon hij de oorsprong ervan achterhalen: het was de kerstboom die brandde. Dus nadat hij alle leden van het gezin had geëvacueerd, had hij de boom in een deken gewikkeld en in de verse sneeuw gegooid", bekende zijn moeder hem. En dus was de jongen gedurende zijn kindertijd en jeugd opgegroeid met een boom zonder licht. Maar toen kwam de waarheid aan het licht.

Advertisement

De waarheid onthuld

De waarheid onthuld

Paul VanDerWerf/ Flickr

De man, nu volwassen, vertelt hoe zijn moeder op een dag naar hem toe kwam en zei: "Wil je weten wat er werkelijk gebeurde op de avond dat de boom in brand vloog?", en zo werd elk geheim ontrafeld.

"Van wat mijn moeder me vertelde, is onze boom nooit in brand gevlogen: mijn vader had het allemaal verzonnen om niet door zijn vrouw berispt te worden... hij was op de bank in slaap gevallen, maar hij was iets aan het klaarmaken in de pan en zijn onzorgvuldigheid had grote rookwolken veroorzaakt."

Bovendien had hij het vuurtje in de boom ook in scène gezet door deze vervolgens in brand te steken, en hij zou er mee weg zijn gekomen als hij niet had vergeten de verbrande pan goed te verstoppen: hij had hem gewoon in de vuilnisbak gegooid en zijn vrouw had hem de volgende dag gevonden en toen kwam de aap uit de mouw...

Een onverwachte en ontroerende epiloog

Om deze reden had de vrouw besloten wraak te nemen, maar in plaats van de schuld meteen op haar man te schuiven, had ze voor een andere vorm van wraak gekozen: ze had zich nooit druk gemaakt om kerstverlichting, terwijl haar man er dol op was en vanwege dat incident had ze de man gedwongen ze nooit meer op te hangen.

Vanwege die gebeurtenis was hun kerstboom ruim dertig jaar lang zonder lichtjes versierd en in plaats daarvan had hun moeder altijd zeer fel gekleurde ballen en versieringen gebruikt die wat licht konden brengen.

"Uiteindelijk werd mijn vader ziek en voor zijn laatste kerst met de familie vertelde mijn moeder hem alles, ze moesten erom lachen en hij bekende haar dat hij had geleerd te houden van de manier waarop ze de boom versierde", vertelde hij. Wat vind je van dit ontroerende verhaal?

Advertisement