Stel onthult lijst met regels aan familieleden en vrienden die hun baby willen zien: “ze zijn absurd”

Janine image
door Janine

20 Februari 2024

Stel onthult lijst met regels aan familieleden en vrienden die hun baby willen zien: “ze zijn absurd”
Advertisement

De geboorte van een kind is voor iedereen een blijde gebeurtenis: in de eerste plaats voor de ouders, maar ook voor de vrienden en familieleden van het stel. Het is echter belangrijk om de wensen van nieuwe moeders en vaders te respecteren wanneer je besluit de kleine voor de eerste keer te bezoeken.

Advertisement

Welke regels heeft de nieuwe moeder opgelegd aan degenen die haar baby willen zien?

Welke regels heeft de nieuwe moeder opgelegd aan degenen die haar baby willen zien?

Freepik

Een aanstaande moeder stuurde haar familie en vrienden een lijst met regels waaraan ze zich moeten houden als ze haar pasgeboren baby voor het eerst zien.

De regels die de moeder heeft opgesteld omvatten een verbod om de baby aan te raken, de noodzaak voor bezoekers om gevaccineerd te zijn en de mogelijkheid om de baby alleen te zien als ze expliciet worden uitgenodigd. 

Het stel zal de geboorte ook niet publiekelijk aankondigen en alleen diegenen die contact hebben gehouden sinds de zwangerschapsaankondiging zullen op de hoogte worden gebracht van de blijde gebeurtenis.

Daarnaast verbieden de ouders de publicatie van foto's van de baby op sociale media en zullen ze de eerste twee weken na de geboorte geen bezoekers toelaten in het ziekenhuis of thuis.

Andere meer specifieke eisen op de lijst zijn dat bezoekers niet naar sigaretten mogen ruiken of te sterke parfums mogen dragen en dat ze niet moeten verwachten dat ze worden geserveerd, waardoor ze worden aangemoedigd om hun eigen hapjes en drankjes mee te nemen.

De lijst werd gedeeld op sociale media, waar sommige gebruikers het stel verdedigden door te stellen dat “hun kind, hun regels” gelden, terwijl anderen het allemaal nogal passief-agressief vonden.

Advertisement

Hoe moet je je gedragen als je een pasgeboren baby bezoekt?

Hoe moet je je gedragen als je een pasgeboren baby bezoekt?

Freepik

Als je bij nieuwe ouders op bezoek gaat om de pasgeborene te zien, is het belangrijk om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen om het welzijn van zowel de baby als de vader en moeder te garanderen.

Ten eerste is het het beste om bezoek in de eerste 24 uur na de geboorte te vermijden, zodat moeder en baby een band kunnen opbouwen en zonder afleiding kunnen beginnen met borstvoeding.

Wat parfums en roken betreft, had het stel gelijk met hun regels omdat de baby last kan hebben van te sterke geuren (vooral sigarettengeuren).

Tijdens het bezoek is het ook goed om al te harde geluiden te vermijden omdat ze het evenwicht van de baby kunnen verstoren.

Voordat je de baby oppakt, is het belangrijk om je handen te wassen om het te beschermen tegen ziektekiemen en bacteriën. Als je foto's wilt maken, gebruik dan geen flits om de baby niet te irriteren en laat het aan de ouders over om het juiste moment te kiezen om de foto te maken.

Tot slot moet kussen, vooral in de eerste levensdagen, volledig worden vermeden om de overdracht van ziektekiemen te voorkomen.

Het verhaal van de aanstaande moeder die een lijst met regels naar haar familie en vrienden stuurde om haar pasgeboren baby te ontmoeten, leidde tot verschillende discussies en meningen. Deze episode onderstreept het belang van het respecteren van de wensen en regels die ouders opleggen bij het bezoeken van een pasgeboren baby, en erkent dat de eerste weken van het leven van een baby delicaat zijn en speciale overwegingen vereisen op het gebied van gezondheid, privacy en het emotionele welzijn van het nieuwe gezin.

Source:

Image preview: Freepik 

Advertisement