Het kind helpt de vader zijn te vroeg geboren broertjes op te voeden: de reden waarom hij ze op zijn borst legt is heel lief - BekijkDezeVideo.nl
x
Het kind helpt de vader zijn te vroeg…
24 foto's van honden waarbij je niet serieus kunt blijven Het belangrijkste is niet dat je het huis altijd op orde hebt, maar de tijd die je deelt met je kinderen

Het kind helpt de vader zijn te vroeg geboren broertjes op te voeden: de reden waarom hij ze op zijn borst legt is heel lief

04 Augustus 2018 • Door Janine
10.744
Advertisement

Een beeld dat de eenheid van het gezin vertegenwoordigt op het moment dat het nodig is. Dit kind helpt zijn vader de vroegtijdig geboren tweeling met huid-op-huid contact, een beetje zoals kangoeroe moeders doen met hun kleintjes. Ja, omdat het contact tussen het lichaam van het kind en dat van de ouder erg belangrijk is voor de groei, fundamenteel zelfs als het gaat om kinderen die te vroeg geboren worden.


Menselijke warmte is beter dan de couveuse: het helpt de hartslag en de lichaamstemperatuur te reguleren en het immuunsysteem van het kind te versterken.

Op de foto die het web over is gegaan, zien we vader en zoon de twee nieuwgeboren prematuren knuffelen. Meestal worden in deze gevallen pasgeborenen in een couveuse geplaatst, maar sommige ziekenhuizen hebben een zeer merkwaardige techniek aangenomen.

De techniek bestaat eruit de kinderen in contact te houden met de huid van de ouder, moeder of vader: laten we vooral niet vergeten dat de baby's die te vroeg zijn geboren, de baarmoeder vroegtijdig hebben verlaten, terwijl ze er in werkelijkheid nog niet helemaal klaar voor waren.

Premature baby's lopen het risico veel fysieke en psychologische problemen te ontwikkelen, maar deze techniek lijkt effectief te zijn voor het opvoeden van gezonde baby's vanuit beide oogpunten.

Wat mensen die de foto hebben gezien heeft ontroerd, is de aandacht van de oudere broer die zich in deze delicate situatie gedraagt als een echte kleine man: met de zorgvuldighid die de gebaren van kinderen kenmerkt, een van de twee kleintjes op zijn borst legt, voorzichtig dat het niet valt en genietend in alle rust van het moment.

Een foto dat suggereert dat ouder zijn verder gaat dan een vader of moeder, man of vrouw zijn: voor een weerloos en kwetsbaar wezen voelen we ons allemaal een beetje als een ouder.

 

foto: Pixabay.com

Als alternatief voor de couveuse, wordt het "huid-op-huidcontact" of "kangoeroezorg" genoemd en bestaat het erin de premature baby's warm te houden door middel van je borst, in plaats van in een couveuse te worden achtergelaten.

Deze procedure zou in feite positieve resultaten hebben, gerelateerd aan de beste regeling van de warmte van het menselijk lichaam, in vergelijking met een machine. Bovendien zou rusten op de borst van de ouders de ademhaling verbeteren, evenals de groeisnelheid verhogen en de kans op ziek worden verkleinen.

Kortom, een echt wondermiddel voor de pasgeborene, ook om deze reden wordt het in Zweden vaak toegepast.

En wat vind jij van deze methode? Lijkt het je interessant en nuttig voor een gezonde groei van een kind? Over één ding zijn we het allemaal eens, de tederheid die zo'n moment kan geven!

Tags: KinderenBaby'sFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt