Moeder filmt een heel originele manier om haar baby te scheiden van zijn fopspeen

Janine image
door Janine

27 Februari 2024

Moeder filmt een heel originele manier om haar baby te scheiden van zijn fopspeen
Advertisement

Ouder zijn heeft een veelheid aan betekenissen en soms is de boodschap die het moet overbrengen “genoeg is genoeg”. We moeten natuurlijk de juiste woorden en de meest geschikte momenten vinden, maar op een gegeven moment – ​​bij bepaalde gelegenheden – moeten we een einde maken aan sommige gewoonten om nieuwe te creëren.

De moeder die de protagonist van dit verhaal is, weet er alles van: ze besloot haar zoontje te laten stoppen met het gebruik van de fopspeen. Geen gemakkelijke taak, vooral als woorden niet altijd werken bij een kind en het juiste moment nooit lijkt te komen... dus waarom zou je het niet creëren?! Laten we eens kijken wat ze bedacht heeft.

Advertisement

Een geniaal idee

Een geniaal idee

@svetka_kokketka/Instagram

Svetlana Ilyina besloot dat het tijd was om groot te worden en afscheid te nemen van een gewoonte waar haar zoon Max, 2,5 jaar oud, erg aan gehecht was. Het kind had, net als de overgrote meerderheid van de kinderen, de gewoonte een speen te gebruiken: we hebben het over de fopspeen, het typische plastic of rubberen voorwerp dat wordt gebruikt om kinderen te helpen in slaap te vallen door hun natuurlijke zuigreflex te stimuleren.

Kortom, de beste vriend van een kind als het erom gaat iets geruststellends bij zich te hebben dat hem eraan kan herinneren dat hij in de armen van zijn moeder ligt. Daarom is het niet eenvoudig om een ​​kind los te maken van zijn fopspeen, tenzij... er een perfecte, bijna sprookjesachtige strategie wordt bedacht.

De vrouw deed precies dat, door de fopspeen van Max aan een paar blauwe plastic ballonnen te binden, liet vervolgens de draad los die stevig aan de speenring was vastgemaakt en nodigde de kleine uit om zijn tanden eraf te halen…

Advertisement

De ommekeer kwam van de internetgebruikers

@svetka_kokketka/Instagram

Zoals je in de video kunt zien, aarzelt de kleine even en laat zich dan overtuigen, meegesleept door de vreugde van het zien van zoveel ballonnen. Dan zien we langzaam de fopspeen aan hoogte winnen en steeds verder de lucht in gaan. De kleine zwaait zijn “vriendje” gedag en lijkt helemaal niet van streek door wat doorgaans een moeilijke scheiding betekent.

Instagram-gebruikers waren echter niet bijzonder onder de indruk van Svetlana's extravagantie en originaliteit, maar eerder van het feit dat ze met haar stunt plastic in het milieu verspreidde: "Stop met het achterlaten van plastic", schreef iemand die meer dan 10.000 likes ontving: "Als mensen je gaan imiteren, zullen we steeds meer afval vinden in rivieren, bossen en zeeën”, schreef een ander.

Andere gebruikers waardeerden in plaats daarvan het gebaar van de vrouw en noemden het “ontroerend”. Iemand zei vervolgens: ‘Ik hoop voor je dat je een geldige vervanging voor die fopspeen hebt, want als je kind hem midden in de nacht mist, heb je een probleem... ".

Je kind zou de fopspeen rond het eerste levensjaar achterwege moeten laten, maar het is mogelijk om hiermee door te gaan tot de leeftijd van tweeënhalf jaar. Het belangrijkste is in ieder geval om het scheidingsproces zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen om een trauma te voorkomen. Wat vind jij, in het licht van deze feiten, van de oplossing die Svetlana heeft gekozen?

Advertisement