Oma weet niet dat haar kleindochter is geboren: als ze haar ziet, kan ze haar emoties niet bedwingen

Janine image
door Janine

04 Juni 2024

Advertisement

Wat betekent een kleinkind voor grootouders? Het is een nieuwe generatie die hun leven binnenkomt, het is de toekomst, het is het mooiste dat je kunt hebben - na of naast je kinderen - ze zorgen ervoor dat je je energiek voelt en veel dingen doet en deelt met de nieuwkomer. Kortom, een kleinkind is een oneindige vreugde en daarom kijken veel grootouders uit naar zijn geboorte en het moment waarop ze hem zullen ontmoeten.

Advertisement

De komst van een kleinkind...

Oma ongelovig bij het zien van haar kleindochter

@goodnewsreports/Instagram

We weten heel goed dat grootouders in veel gevallen zelfs meer om hun kleinkinderen geven dan om hun kinderen. Er zijn minder verantwoordelijkheden, deze kinderen zijn niet zoals een kind rechtstreeks van hen afhankelijk en daarom kunnen ze er beter mee omgaan. De dingen die ze met hen doen zijn positief, ze wandelen met ze, beleven rustige momenten, spelen en glimlachen tijdens de tijd die ze samen doorbrengen. Er zijn geen buitensporige lasten in de relatie met een kleinkind, dus alles is veel mooier.

Aan het begin van deze nieuwe relatie kun je niet wachten om de nieuwe aankomst voor de eerste keer te ontmoeten en te zien. Je kunt emotioneel worden, het zal een uniek moment zijn. Daarom wilde een vrouw het moment filmen waarop haar moeder haar kleindochter voor het eerst zag.

Zich niet bewust van wat er ging gebeuren, reageerde de grootmoeder-hoofdrolspeelster van de video op een prachtige manier die veel gebruikers ontroerde.

Advertisement

Een emotioneel filmpje...

Oma kan haar ogen niet geloven en is ontroerd om haar kleindochter

@goodnewsreports/Instagram

Op de beelden zien we de vader van het kleine meisje stilletjes de kamer binnenkomen, gevolgd door de grootmoeder van moederskant. Langzaam bewegend om geen enkel geluid te maken, maar absoluut niet vermoedend dat haar kleindochter al in de kamer was, naderde de vrouw het bed waar haar dochter lag en glimlachte lief naar haar. “Je had nog niemand over de geboorte verteld... mijn moeder was ervan overtuigd dat ze me kwam helpen, maar het kleine meisje was al bij me, en ze dacht eerst dat het een pop was" - zo lezen we in het onderschrift bij het filmpje en dit is wat er feitelijk is gebeurd.

De oma in kwestie dacht dat ze naar haar dochter was gebracht om bij haar te zijn tijdens de bevalling, maar zo'n verrassing had ze nooit verwacht. Haar dochter was in werkelijkheid al bevallen van haar dochtertje en kon niet wachten om haar aan haar oma voor te stellen.

Na een eerste blik op het kleine bundeltje op het bed, realiseerde de grootmoeder zich dat het geen pop was, maar haar kleindochter. Grote ogen, open mond en veel verbazing kenmerkten de seconden die volgden. Ongelovig over zo'n liefheid, ontdeed de vrouw zich snel van de tas en liep naar het bed.

Een onverwachte verrassing

Zoveel emoties tegelijk en een golf van liefde overspoelde de vrouw, daar zijn we meer dan zeker van. Wie zou er immers onbewogen kunnen blijven tegenover zo’n tederheid? Dat kleine babytje dat gelukzalig naast haar moeder lag te slapen, was haar kleindochter en de vreugde om haar te zien kon alleen maar oneindig zijn.

Verschillende commentaren getuigden van wat de reactie van de vrouw ook bij anderen losmaakte. "Dit moment is prachtig - schreef iemand - Ik herinner me het gevoel toen ik mijn 3 kleinkinderen voor het eerst zag, ik word nog steeds emotioneel als ik naar de video kijk”. En voor degenen die het hebben meegemaakt, kunnen we ons voorstellen wat een bijzonder moment het was. 

Een kleinkind is een nieuw leven dat het huis binnenkomt en elke grootouder nieuw leven inblaast, dat kunnen we niet ontkennen. Hoe reageerde jij toen je je kleinkinderen ontmoette?

Advertisement