Een vereniging van vrijwilligers maakt verjaardagstaarten voor kinderen in pleeggezinnen, zodat ze zich geliefd voelen

Janine image
door Janine

24 Mei 2024

Een vereniging besluit minder fortuinlijke kinderen een betere verjaardag te bezorgen
Advertisement

Proberen het juiste te doen is niet altijd zo gemakkelijk en voor de hand liggend als je zou denken. We vragen ons vaak af of wat we voor anderen doen genoeg is, of we niet wat meer kunnen doen...

De waarheid is dat er geen meeteenheid bestaat die altruïsme kan evalueren, en het is helemaal niet zeker dat een groot en opvallend gebaar een “beter” effect zal hebben dan een kleiner en eenvoudiger gebaar. Denk maar eens aan een gedachte die oprecht en vanuit het hart is gemaakt. Is die niet veel welkomer dan een duur geschenk? De sleutel tot het geluk van anderen ligt vaak verborgen in de kleinste daden: het bewijs hiervan is het ontroerende verhaal dat we je gaan vertellen.

Advertisement

Een prachtig initiatief

Freepik

In Ladere Ranch, Californië, kwam een ​​vereniging van vrijwilligers samen onder de naam For Goodness Cakes om een ​​prachtig gebaar te maken naar enkele minder bedeelde kinderen. Er zijn veel momenten die de periode van de kindertijd voor kinderen vertegenwoordigen: spelletjes en plezier zijn essentieel in deze zeer belangrijke periode richting puberteit en volwassenheid.

Daarom mogen gelukkige ervaringen zoals verjaardagen en cadeaus zeker niet ontbreken, maar dit betekent helaas niet dat alle kinderen ze krijgen. Helaas is het niet ongewoon dat minder fortuinlijke kinderen opgroeien zonder deze belangrijke levensfasen te ervaren...

Zoals kinderen die zonder ouders achterbleven, kinderen die in pleeggezinnen werden geplaatst. Niet alle huizen kunnen aan bepaalde verzoeken voldoen en hoe bitter het ook is om toe te geven, een verjaardagstaart wordt niet als een basisbehoefte beschouwd. Het ontvangen ervan kan echter een groot verschil maken. Dit is de reden waarom de organisatie van Orange County actie ondernam!

Advertisement

Een taart om een ​​kind vreugde te geven

For Goodness Cakes

Dankzij For Goodness Cakes, bestaande uit zo’n 500 vrijwilligers, werden ruim 3500 taarten bereid en bezorgd bij jonge weeskinderen. De meesten van hen hadden in hun hele leven nog nooit een verjaardagstaart ontvangen. Toch moet een kind zich op zijn verjaardag speciaal voelen en zoveel mogelijk liefde ontvangen, ook door middel van materiële cadeaus.

Om deel uit te maken van de vereniging hoef je geen professional te zijn in de culinaire sector: het behalen van de test op hygiëne en voedselveiligheid is ruim voldoende om letterlijk je handen vuil te maken. Leren is namelijk onderdeel van de ervaring die kan worden opgedaan door de meest deskundige vrijwilligers en de vereniging staat dan ook open voor iedereen die zich wil inzetten voor dit mooie doel.

We moeten altijd onthouden dat wat we in het leven hebben ontvangen, zelfs als we er niet vaak aan denken, niet vanzelfsprekend is en dat ons geluk andere individuen misschien nooit heeft geraakt: daarom is het belangrijk om te proberen goed te doen voor anderen; een klein gebaar is immers al genoeg om iemands bestaan ​​mooier te maken, of, zoals in dit geval, zoeter.

Advertisement