Huizen gebouwd met plastic flessen: een goedkope, antiseismische en ecologische oplossing - BekijkDezeVideo.nl
x
Huizen gebouwd met plastic flessen:…
15 foto's die je beter niet kunt bekijken als je een levende fantasie hebt Wie zich afvraagt waarom vrouwen langer leven dan mannen zou deze foto's moeten bekijken...

Huizen gebouwd met plastic flessen: een goedkope, antiseismische en ecologische oplossing

19 November 2017 • Door Janine
5.816
Advertisement

Recycling is een nobele activiteit maar wordt niet genoeg gedaan: waarschijnlijk omdat het voor ons een keuze is, maar voor velen is recyclen de enige beschikbare oplossing. In Nigeria bijvoorbeeld, was het geen kwestie van stijl toen er plastic flessen werden gebruikt om huizen te bouwen. Het gaat om een project gepromoot door Dare, een vereniging voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie, die probeert de woningnoodsituatie die zich in dit land verspreidt, op te lossen.

Vanwege de economische crisis die Nigeria heeft getroffen, hebben veel mensen geen mogelijkheid om een huis te kopen of te bouwen.

Het idee om huizen te maken van plastic verlaagt niet alleen de kosten van het bouwen van een huis, maar heeft ook een gunstige invloed op het milieu.

Advertisement

De gebruikte flessen zijn van de straat of van de stortplaatsen gehaald: deze werden gevuld met zand, vermengd met kalk en boven op elkaar gezet tot ze een muur vormden.

De ingenieurs die het project volgden bevestigen dat dit type constructie tegelijkertijd anti-seismisch en kogelvrij is.

De huizen hebben een nul emissie: ze worden gevoed door zonnepanelen en methaan, op hun beurt gegenereerd door afval van mens en dier.

Advertisement

Om een huis met twee slaapkamers te bouwen heb je ongeveer 14 duizend plastic flessen nodig, voor een school ongeveer 200 duizend.

Dat moet geen probleem zijn voor Nigeria, een land dat ieder jaar ongeveer 3 miljoen plastic flessen weggooit!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt