Wil je weten of iemand stiekem toegang tot jouw smartphone heeft gehad? Zo controleer je dat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wil je weten of iemand stiekem toegang…
Een camper van 2 miljoen dollar? Bekijk hem van binnen en je begrijpt waarom hij zoveel waard is! Deze 16 illustraties tonen het gelukkige leven van wie ervoor koos om alleen te leven en er heel gelukkig mee is

Wil je weten of iemand stiekem toegang tot jouw smartphone heeft gehad? Zo controleer je dat

Door Janine
3.019
Advertisement

Wanneer we het over privacy hebben, zijn we attent, omdat we er zeker van willen zijn dat onze meest vertrouwelijke en persoonlijke gegevens alleen in onze handen blijven en niet door buitenstaanders worden verkregen. En als we je vertellen dat je de gegevens op je smartphone kunt controleren met behulp van eenvoudige universele codes?

Precies, je kunt beveiligingsbeperkingen instellen op je mobiele telefoon om er zeker van te zijn dat anderen jouw gegevens niet kunnen zien. Hoe doe je dat? Hieronder vind je de codes voor iedere mobiele telefoon om toegang te krijgen tot geavanceerde beveiligingsinstellingen.

Een oproep controleren

Toets deze code in op je telefoon en druk op "bellen", hier kun je zien of er eventuele oproepen hebben plaatsgevonden die betrekking hebben op jouw berichten en oproepen naar een ander apparaat.

Dit kan geactiveerd zijn door iemand aan wie je jouw telefoon hebt uitgeleend, of iemand die toegang tot jouw telefoon had zonder jouw toestemming, het is dus handig om van deze code te profiteren om uit te zoeken of er daadwerkelijk een oproep is geweest.

Oproepnummer

Als je deze code intoetst en op "bellen" drukt, weet je welk nummer is uitgekozen voor de oproep. Als je het nummer dat verschijnt niet kent, schakel dan de oproep uit en zoek uit wie de eigenaar van dat nummer is.

Advertisement

Een oproep uitschakelen

Als je een oproep of bericht wilt uitschakelen toets je deze code in, en druk dan op "bellen". Zo voorkom je dat jouw telefoonmaatschappij geld van jouw beltegoed afhaalt voor oproepen naar een nationaal antwoordapparaat wanneer je besluit naar het buitenland te gaan.

De IMEI code

Dit is een nummer dat op unieke wijze een mobiel apparaat bepaalt. Deze vind je op de verpakking van je mobiele telefoon, maar je kunt er ook achter komen door deze code in te toetsen. De IMEI code wordt gebruikt om de telefoon te vergrendelen in geval van diefstal of verlies, dus het is handig om te weten waar je deze code kunt vinden.

Antivirus software

foto: pexels.com

Het is een goed idee om regelmatig te controleren of er geen virussen op jouw Android-smartphone staan: één van de meest hardnekkige is Place Raider en is in staat om de camera te activeren en foto's te maken van de omgeving waarin je je bevindt, door het tekenen van een 3D-model van het gebouw en internet te gebruiken om wachtwoorden en andere persoonlijke informatie door te sturen. 

Advertisement

De Geheime Diensten kunnen je afluisteren...

foto: pexels.com

Het belverkeer van smartphones wordt zelfs door de Geheime Diensten gebruikt, om nuttige informatie te krijgen om terroristen en mensen die de openbare orde kunnen schaden aan het licht te brengen. Hiervoor is een nauwe samenwerking met telefoonoperators geactiveerd, die privé-informatie kan verzenden... maar maak je geen zorgen, dit gebeurt alleen als er schriftelijke toestemming van de rechtbank is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt