Dit is de makkelijkste en snelste manier om ijs van de voorruit te verwijderen

Janine image
door Janine

02 Januari 2018

Dit is de makkelijkste en snelste manier om ijs van de voorruit te verwijderen
Advertisement

Onder de vele ongemakken met betrekking tot de winter is er één die alle automobilisten in moeilijkheden brengt: de ruiten bedekt met ijs is geen klein probleem omdat het een aanzienlijke vertraging kan veroorzaken in het ochtenritueel, maar het kan ook de veiligheid van de bestuurder in gevaar brengen, als hij ervoor kiest de auto te gebruiken met het zicht verminderd vanwege het ijs. Hoe kom je snel en gemakkelijk van het ijs af? Dit is een truc die je in gedachten moet houden.

Omslagfoto: © 2009 by Tomasz Sienicki/Wikimedia

NewslinQ/YouTube

NewslinQ/YouTube

De standaardmethode voor het ontdooien van de voorruit is om de auto te starten voordat je wegrijdt, ongeveer 20-30 minuten van tevoren. Maar dit systeem is, naast het verbruiken van brandstof, niet gunstig voor het milieu vanwege de uitstoot van gassen.

Enkele automobilisten gebruiken een ijsschraper, maar dan loop je kans om nat te worden naast het feit dat op de voorruit ijskristallen kunnen blijven zitten die het zicht op de weg belemmeren.

Maar wat is dan de beste manier om je ruiten te ontdooien?

Het is heel eenvoudig en raadzaam voor alle automobilisten om deze techniek te volgen om de winter in alle veiligheid door te komen: deze makkelijke en snelle manier bestaat uit het bereiden van een oplossing om rechtstreeks op de ruiten te spuiten. Vul een klein flesje met spuitdop met 2/3 isopropyl alcohol en 1/3 water. Naast het volledig verwijderen van ijs van het glas op een snelle manier, zal deze oplossing ook een ander probleem elimineren: de alcohol in combinatie met het water verlaagt het vriespunt, zodat je de fles in de auto kunt laten zonder bang te hoeven zijn voor bevriezing!

Dit is één van die trucs die je in gedachten moet houden!

Advertisement