Het indrukken van deze specifieke knop in je auto kan erg handig blijken te zijn, vooral in het verkeer

Janine image
door Janine

09 Augustus 2023

Het indrukken van deze specifieke knop in je auto kan erg handig blijken te zijn, vooral in het verkeer
Advertisement

Tegenwoordig is de verspreiding van bromfietsen en auto's, vooral in grote steden, even vanzelfsprekend als alarmerend: praktisch kunnen we zeggen dat er bijna meer voertuigen zijn dan mensen. Dit heeft natuurlijk gevolgen en niet alleen voor het milieu. Vooral auto's zijn alomtegenwoordig in de metropool en vast komen te zitten in het verkeer is aan de orde van de dag.

Er is echter een klein trucje waarvan het goed zou zijn om te kennen en dat in zo'n context erg handig kan blijken te zijn, de gezondheid van de bestuurder heeft er namelijk mee te maken.

via Rjtkauto

Advertisement

Het juiste gebruik van deze knop in de auto De recirculatieknop bevindt zich op het dashboard in auto's met een...

Pubblicato da Van Sprundel Mobiliteit su Martedì 11 maggio 2021

Het verkeer is niet alleen op emotioneel vlak beslist zenuwslopend, maar kan ook zeer schadelijk blijken te zijn voor onze gezondheid, vooral wanneer we langer dan een uur "vast" blijven zitten op de weg.

In feite is zelfs het volledig gesloten houden van de raampjes niet voldoende om ons voertuig volledig te "isoleren" en daarom is hier een mogelijk probleem: smog. Het is geen mysterie dat smog, vervuiling, schadelijk is voor degenen die het inademen en dat het aanleiding kan geven tot verschillende ziekten die men het minst graag zou willen oplopen...

Maar we kunnen in ieder geval proberen "de schade te beperken" door op een handige knop te drukken: laten we niet vergeten dat wanneer je de airconditioning aanzet, warm of koud, de lucht die uit de ventilatieopeningen komt, ofwel van buiten de auto kan komen ofwel afkomstig zijn uit de passagiersruimte zelf. Dan komt de knop, die we moeten indrukken als we willen profiteren van het tweede gebruik ervan, van pas.

Advertisement

GM AIR CONDITIONING PROBLEM Owners of certain makes and models of General Motors vehicles have been reporting air...

Pubblicato da Law Office of Howard Gutman su Giovedì 12 aprile 2018

Dit is de luchtrecirculatieknop: door erop te drukken, kan de lucht in het voertuig worden ververst, waardoor wordt voorkomen dat deze te lang stagneert en daardoor muf wordt, of erger nog, een grote hoeveelheid smog bevat.

Het gebruikte recirculatiesysteem is duidelijk hetzelfde als de airconditioning, maar het is niet altijd handig om de lucht van buitenaf te halen en in de auto op te slaan door wat zojuist is gezegd. Terwijl je het warm hebt en op reis bent, is het geen probleem om de ventilatieopeningen van de airconditioning op de meest "klassieke" manier te gebruiken, dat wil zeggen lucht van buiten halen en koelen door het betreffende systeem.

Wanneer je echter letterlijk lange tijd in de file staat, bestaat het risico dat je alleen maar lucht vol uitlaatgassen inademt…

Daarom is het altijd goed om na te denken wanneer en op welke knop je moet drukken. Was je op de hoogte van deze zeer nuttige knop?

Advertisement