6 trucjes die ervoor zorgen dat je nog meer van je smartphone houdt

Janine image
door Janine

11 Januari 2018

6 trucjes die ervoor zorgen dat je nog meer van je smartphone houdt
Advertisement

Het is niet nodig om het allernieuwste model smartphone aan te schaffen om mooie foto's te maken of om van speciale functies te profiteren: dat kan ook met je oude smartphone, je moet alleen weten hoe je hem optimaal gebruikt! In elk apparaat zijn er enkele functies waarvan vrijwel niemand op de hoogte is: in dit artikel zullen we een aantal van deze functies onthullen, zodat je je smartphone nog meer waardeert!

Advertisement

IR-straal detector

IR-straal detector

pixabay.com

Doet de afstandsbediening het niet en je begrijpt niet waarom? Om erachter te komen of het probleem de batterijen zijn, moet je controleren of de infraroodstraal wordt verzonden vanaf de afstandsbediening en dat deze de informatie naar de televisie verzendt: om dit te doen, moet je de camera van je smartphone aan doen, op de afstandsbediening richten en kijken of een rode halo zichtbaar is op het scherm. Als deze aanwezig is, betekent dit dat de afstandsbediening verzendt en dat het probleem ergens anders ligt.

Advertisement

Perfecte foto's vanuit het raampje van de auto

Perfecte foto's vanuit het raampje van de auto

pexels.com

Ben je onderweg en zie je iets dat een foto waard is? Helaas zou de normale modus van de camera slechts een klein gedeelte omkaderen en vaag zijn: om in deze omstandigheden goede foto's te maken, gebruik je de panoramamodus: maak gebruik van de beweging van de auto om een groot en compleet beeld van het landschap te creëren!

Je smartphone als loep gebruiken

Je smartphone als loep gebruiken

Alan Light/Flickr

Moet je een tekst lezen en heb je je bril vergeten? Gebruik de camera van je smartphone: door het scherp te stellen op de tekst, verschijnt het scherm vergroot en kun je lezen zonder je ogen teveel te belasten.

Automatische ontgrendeling

Automatische ontgrendeling

pixabay.com

Het instellen van een methode om het codegetal of de volgorde van punten te ontgrendelen, is een goede manier om je gegevens te beschermen: niettemin kan het steeds intypen van de geheime pincode op een plek waarvan je zeker weet dat je geen risico loopt om de ontgrendelde telefoon te laten liggen, onhandig zijn. Met sommige Android-versies kun je ontgrendelingsschermsystemen uitschakelen wanneer je je op plaatsen bevindt die als veilig zijn ingesteld, zoals bij je thuis of bij een vriend.

Om deze functie te activeren, ga je naar instellingen, beveiliging, type schermontgrendeling en stel je de slimme ontgrendeling in.

De smartphone in een UV lamp veranderen

De smartphone in een UV lamp veranderen

James Emery/Flickr

Plak een stuk plakband op de camera van de smartphone en kleur met een blauwe onuitwisbare markeerstift het corresponderende gebied op de lens: herhaal de procedure verschillende keren, waarbij je het laatste stuk plakband paars inkleurt. Op deze manier heb je een echte UV lamp gemaakt, in staat om dingen te zien die met het blote oog onzichtbaar zijn!

Foto: Kārlis Dambrāns

Advertisement

De blauwe straling van het scherm verminderen

De blauwe straling van het scherm verminderen

maxpixel.freegreatpicture.com

Als je te lang op je smartphone kijkt, kun je negatieve effecten ondervinden van het blauwe licht van het scherm. Download een app die een filter toepast of, als je een recente versie van Android hebt, kun je het filter rechtstreeks vanuit de instellingen activeren.

Advertisement