Een man sterft aan een tekenbeet: zijn vrouw vertelt de tragische ervaring om zoveel mogelijk mensen te informeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man sterft aan een tekenbeet: zijn…
11 foto's met een optische illusie die je hersenen voor de gek houden 11 trucs die je eerder had willen weten om je badkamer weer mooi te maken

Een man sterft aan een tekenbeet: zijn vrouw vertelt de tragische ervaring om zoveel mogelijk mensen te informeren

Door Janine
22.488
Advertisement

Getuige zijn van de dood van je levenspartner is iets dat we zo laat mogelijk hopen mee te maken en ook al is er geen manier om je voor te bereiden, wanneer de dood plotseling en op een absurde manier komt, is de acceptatie nog moeilijker. Daar weet mevrouw Crissy Brownstein Naticchia over mee te praten, die haar man vaarwel moest zeggen na de beet van een bekend en onderschat dier: de teek.

We delen haar dramatische verhaal om ervoor te zorgen dat de kans dat dit nogmaals gebeurt te verkleinen.

Een maand na het overlijden van haar man schreef ze een artikel waarin ze vertelt over de omstandigheden waarin de tragedie plaatsvond.

"In 23 jaar huwelijk is mijn man slechts twee keer ziek geweest. Ten tijde van de tragedie was hij 50 jaar oud en genoot hij een goede gezondheid. Op een dag kwam hij thuis van zijn werk met koorts, wat heel vreemd was voor hem. Na een paar dagen, aangezien de temperatuur niet omlaag ging zonder verdere symptomen te hebben, besloot hij naar het ziekenhuis te gaan. De eerste diagnose was die van een nierinfectie: de artsen schreven antibiotica voor en stuurden hem naar huis; op dat moment was de koorts verdwenen, maar hij zei dat hij zich steeds erg moe voelde. In de loop van een paar dagen begon de situatie te verslechteren, dus gingen we terug naar de eerste hulp. Tijdens de vier dagen van ziekenhuisopname die daarop volgden, waren zijn nieren en lever ernstig beschadigd, onderging hij dialyse en was zwaar verdoofd, maar intussen bleven alle onderzoeken negatieve resultaten geven.

Uiteindelijk, na dagen van angstig tasten in het duister, kwamen de dokters met de diagnose: mijn man had babesiose, een besmettelijke ziekte die de rode bloedcellen aantast waarvan de teken verantwoordelijk kunnen zijn. Op dat moment waren de artsen in staat om de juiste antibiotica toe te dienen en onderwierpen ze hem aan bloedtransfusies die aanvankelijk leken te werken. Ik keerde verwachtingsvol terug naar huis, net als mijn kinderen en de rest van de familie, maar toen ik 's morgens om 4:30 een telefoontje kreeg, raakte ik in shock: de bloeddruk van mijn man neem steeds verder af, zijn hart werd steeds zwakker. Twee uur later is hij overleden".

 

"De dood van mijn man is een zinloze tragedie".

"We zullen nooit weten of het leven van mijn man gered kon worden, maar ik weet dat ik de vader van mijn kinderen heb verloren omdat hij werd gebeten door een teek die een infectie veroorzaakte waar niet genoeg over wordt gesproken."

Advertisement

"Ik wil geen medelijden: ik deel mijn verhaal zodat zoveel mogelijk mensen zich bewust zijn van deze mogelijkheid ".

In het verhaal waarover mevrouw Naticchia spreekt, moet bijzondere aandacht worden besteed aan mensen die net als haar man een chirurgische verwijdering van de milt hebben ondergaan of die in een immunodeficiëntie leven.

In dit artikel vind je nuttige informatie over wat je moet doen bij een tekenbeet en hoe je jezelf er het beste tegen kunt beschermen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt