Deze tractor verwijdert onkruid zonder verdelgingsmiddel te gebruiken: zo is het gelukt - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze tractor verwijdert onkruid zonder…
Schimmel in huis? Verwijder het met dit effectieve huismiddeltje 20 eenvoudige ideeën die jouw huis op een intelligente manier verbeteren

Deze tractor verwijdert onkruid zonder verdelgingsmiddel te gebruiken: zo is het gelukt

05 Juni 2018 • Door Janine
2.532
Advertisement

Geloof jij ook dat de geschiedenis op een circulair pad loopt en dat we vroeg of laat zullen terugkeren om te doen wat onze voorouders deden? In feite zijn er tegenwoordig al enkele tekenen van deze trend: de Flame Engineering Inc. is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van vlammenwerpers voor tractoren. Lijkt het je vreemd? Het is niets meer dan een eeuwenoude techniek die wordt gebruikt om onkruid uit de velden te rooien: gezien de gevaren van chemische pesticiden lijkt vuur de alternatieve oplossing.

Biologische boeren hebben weinig middelen om onkruid tegen te gaan dat groeit tussen gewassen, wat hun goede gewas bedreigt: om het te verwijderen, kunnen ze alleen biologische producten gebruiken of het handmatig verwijderen. Nu lijkt echter een oude methode, adequaat gemoderniseerd, terug in de mode te zijn.

De methode bestaat uit de installatie op tractoren van talrijke propaanbranders die vuurtongen uitspuwen die onkruid tot as reduceren: de effectiviteit ligt niet in het feit dat de planten worden verbrand, maar eerder in het feit dat op deze manier de celstructuur wordt vernietigd. De plant zal niet meer kunnen groeien omdat het wortelstelsel ook zal worden beschadigd.

Vanzelfsprekend veranderen de resultaten afhankelijk van de uitbreiding van de parasitaire plant en de diepte van de wortels. Een zeer nuttige methode die het gebruik van chemische verdelgers, gevaarlijk voor het milieu en de gezondheid van mensen, ontmoedigen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt