Als je op een kind moet passen, weiger het dan als het slaapt: deze babysitter legt uit waarom

Janine image
door Janine

18 Oktober 2018

Als je op een kind moet passen, weiger het dan als het slaapt: deze babysitter legt uit waarom
Advertisement

Babysitters zijn weer erg gevraagde figuren op de werkplek: ouders hebben steeds meer moeite om tijd te vinden die ze aan hun kinderen willen besteden en zijn vaak gedwongen om naar iemand op zoek te gaan die voor hen zorgt.

Een babysitter waarschuwt echter alle mensen die door ouders zijn geïnstrueerd om voor hun kinderen te zorgen, zelfs voor een paar uur: "Accepteer nooit kinderen terwijl ze slapen". Haar lange ervaring verklaart waarom.

via metro.co.uk

Advertisement
maxpixel.net

maxpixel.net

Iedere keer dat ze een slapend kind in handen kreeg, maakte ze het wakker: dit leidde er vaak toe dat het kind in huilen uitbarstte en dat de ouders zich vervolgens irriteerden. Maar de vrouw legt meteen uit waarom ze dit deed en waarom het deel uitmaakt van de manier waarop ze werkt.

Op een dag moest de vrouw een aantal uren op een kind van een oma passen: de baby was in diepe slaap en zelfs toen ze het kind van haar oma overnam werd het niet wakker. De vrouw had gezegd dat ze de hele nacht niet had geslapen en dat ze nu erg moe was. Het gedrag van het kind leek de oppas echter abnormaal die uiteindelijk besloot om een ambulance te bellen: het bleek dat haar oma altijd medicijnen aan haar kleinkind gaf zodat het altijd rustig was als ze bij haar was. Het kind was slechts 6 maanden op het moment van het incident en had gelukkig geen ernstige gevolgen van de inname van de medicijnen.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Sinds die dag heeft de oppas de gewoonte om altijd de gezondheid van de kinderen te controleren: ze maakt ze niet alleen wakker, maar controleert ook hun lichaam. Er waren namelijk andere gevallen waarin de ouders hun kind mishandelden en vervolgens de babysitters de schuld gaven. De vrouw beveelt dus aan om te controleren of het kind alle ledematen beweegt - om gebroken armen of benen uit te sluiten -, blauwe plekken of een afwezige blik.

Mocht iets ongewoon lijken, aarzel dan niet om dit aan de politie te melden.

Advertisement