Kind riskeerde zijn leven door een voorwerp dat we allemaal in de badkamer hebben: "wees altijd voorzichtig"

Janine image
door Janine

09 Oktober 2023

Kind riskeerde zijn leven door een voorwerp dat we allemaal in de badkamer hebben: "wees altijd voorzichtig"
Advertisement

Kinderen zijn een zegen, ze zijn een van de mooiste dingen die in het leven kunnen gebeuren en ze geven ons de grootste voldoening, maar we weten dat voor ze zorgen en ze zo goed mogelijk opvoeden niet altijd eenvoudig is. Elke dag moet je overal op letten en soms kan het vermoeiend zijn. In sommige gevallen is de geringste afleiding voldoende om het leven van onze kinderen of het meest onbeduidende voorwerp dat we misschien allemaal in huis hebben in gevaar te brengen.

Dat gebeurde met de moeder waar we je over willen vertellen en die besloot haar verhaal te vertellen om alle ouders te waarschuwen voor een voorwerp dat in elk huis aanwezig is, maar waarvan we nooit zouden denken dat het zo gevaarlijk zou kunnen zijn.

Advertisement

Zo'n klein voorwerp dat zoveel gevaren kan veroorzaken...

Zo'n klein voorwerp dat zoveel gevaren kan veroorzaken...

tinyheartseducation/Instagram

In de groep @tinyheartseducation die speciaal is opgericht om advies uit te wisselen over de gezondheid en het welzijn van kinderen, publiceerde een moeder haar persoonlijke en verdrietige ervaring.

"Het was 4 uur 's ochtends toen mijn 4-jarige zoon naar mijn kamer kwam rennen en me vertelde dat zijn 2-jarige broertje in gevaar was - begon ze - We renden de badkamer in en vonden hem volledig gekleed in de badkuip". Blijkbaar was het kind wakker geworden en was hij, sluipend door het huis, naar de badkamer gegaan, had hij een kruk verplaatst, waar hij vervolgens op klom, in het bad gleed en de waterkraan opendraaide. Een zeer gevaarlijke situatie die geen van hen zich ooit had kunnen voorstellen.

Wat ze vooral niet hadden verwacht, is dat het kind het bad met de badstop zou kunnen afsluiten. De zwarte rubberen stop met de stalen ketting: die heeft iedereen weleens gezien. Dat was precies wat fataal had kunnen worden.

Advertisement

Een toevallige kans op redding...

Een toevallige kans op redding...

tinyheartseducation/Instagram

“Archie had verschillende keren geprobeerd uit het bad te komen, maar overmand door vermoeidheid had hij het opgegeven en stond op het punt in slaap te vallen, waarbij hij het risico liep te verdrinken in het bad vol water - ging de vrouw verder - Als onze oudste zoon niet toevallig wakker was geworden, zou het ergste zijn gebeurd."

De tussenkomst van de oudere broer was bijna wonderbaarlijk, aangezien de ouders van de jongen precies in het gedeelte van het huis sliepen tegenover de badkamer. Een toeval waardoor het ergste vermeden werd. Vanaf dat moment bleven echter de slaapkamerdeuren altijd gesloten, de stoppen goed opgeborgen in afsluitbare kasten en werd alles wat hypothetisch gevaarlijk was buiten bereik geplaatst.

Ouder zijn betekent dat je overal aan moet denken om te voorkomen dat het ergste met je kinderen gebeurt, maar er kan je iets ontglippen en het kan zijn dat we geen aandacht schenken aan dat onbeduidende maar toch zo schadelijke voorwerp. Daarom is het belangrijk om ervaringen te delen, in de hoop dat ook andere mensen bewuster kunnen worden en hun kinderen zo goed mogelijk kunnen beschermen.

Je moet altijd je ogen wijd open houden

Je moet altijd je ogen wijd open houden

tinyheartseducation/Instagram

Veel gebruikers lieten een reactie achter, waarbij ze allereerst hun blijdschap uitten omdat ze wisten dat het goed met Archie ging en vervolgens de moeder bedankten voor haar input voor meer bewustwording. Velen beweerden dat ze niets lieten rondslingeren, omdat ze te onafhankelijke kinderen hadden, bang waren dat ze in gevaarlijke omstandigheden zouden terechtkomen, zoals die zojuist is beschreven.

Je kunt nooit te veel aandacht aan de kleintjes geven en we moeten altijd hopen dat het geluk aan onze zijde staat om ons te helpen en dat er kleine dagelijkse wonderen gebeuren zoals in dit geval.

Heb jij ooit op het laatste moment het gevaar gerealiseerd van een voorwerp in huis dat je niet als gevaarlijk beschouwde?

Advertisement