Vrouwen die vroeg opstaan zijn minder vatbaar voor een depressie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen die vroeg opstaan zijn minder…
De 10 signalen van het feit dat je ziel moe is, niet je lichaam De autistische jongen zakt voor alle examens: de lerares stuurt de ouders een brief die je hart raakt

Vrouwen die vroeg opstaan zijn minder vatbaar voor een depressie

3.014
Advertisement

Aan de ene kant weten we dat slaap goed is voor de gezondheid en dat een gebrek ervan ernstige gevolgen kan hebben voor ons lichaam, aan de andere kant is het ook zo dat we tijdens de nachtelijke uren zo veel mogelijk moeten slapen, en niet gedurende de dag. Een groot onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Colorado, in de Verenigde Staten, heeft namelijk aangetoond dat vroeg in de ochtend wakker worden aanzienlijke voordelen biedt, vooral voor vrouwen van middelbare leeftijd. Waarom is dat?

Onderzoekers hebben 32.000 vrouwen van ongeveer 55 jaar met heel verschillende slaapgewoonten geanalyseerd. De resultaten lieten er geen twijfel over bestaan: degenen die zichzelf "nachtbrakers" noemden en daarom de neiging hadden om tot in de kleine uurtjes wakker te blijven en vervolgens tot laat in de ochtend te slapen, hadden een groter risico op het ontwikkelen van depressies of andere emotionele stoornissen.

Zelfs als het chronotype (dat is het kenmerk van ieder mens dat aangeeft op welk gedeelte van de dag we actiever zijn) van persoon tot persoon sterk kan verschillen, is er een hoofdfactor die ontbreekt bij de "nachtmens": het licht.

Volgens deskundigen, is de belangrijkste oorzaak van de ontwikkeling van emotionele stoornissen het gebrek aan blootstelling aan zonlicht, wat de stemming beïnvloedt.

Uiteraard is het voor veel vrouwen om 's nachts wakker te blijven geen keuze, maar het kan een noodzaak zijn die voortvloeit uit werkverplichtingen. Wat te doen in deze gevallen?

Volgens Dr. Céline Vetter, die de studie leidde, hoef je er geen drama van te maken: profiteer er zo snel mogelijk van om de toevoer van licht en lucht weer in evenwicht te brengen, misschien om je te wijden aan fysieke activiteit in de natuur of een uitstapje buitenshuis... Je lichaam en je geest kunnen er alleen maar van profiteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt