"Ik zou graag rustige buurten willen zonder kinderen: ze zijn overal en ze schreeuwen altijd"

Janine image
door Janine

08 Februari 2023

"Ik zou graag rustige buurten willen zonder kinderen: ze zijn overal en ze schreeuwen altijd"
Advertisement

Kinderen zorgen voor vreugde en geluk, maar het is niet altijd gemakkelijk om ze bij te houden: ze hebben veel energie en zelfs mensen met oneindig geduld hebben misschien een pauze nodig. Als volwassenen - en misschien als ouders - hebben we de plicht en het genoegen om tijd met de kleintjes door te brengen, met ze te spelen en verschillende momenten te delen, er zijn echter mensen die het contact met hen niet kunnen verdragen en meer rust willen hebben, vooral op openbare plaatsen.

Een voorbeeld hiervan is de jonge vrouw waarover we je zo dadelijk gaan vertellen, die, moe na een dag met kinderen doorgebracht te hebben, een bericht plaatste waarin ze een nogal origineel verzoek deed. Laten we uitzoeken wat het is.

via @soybabie__/Tik Tok

Advertisement

Bekend op internet als Baby Soja, veroorzaakte de 27-jarige die in het middelpunt van dit verhaal staat, veel discussie voor een "bekentenis" die op haarTik Tok-profiel werd geplaatst. In een korte clip benadrukte de Australische TikToker de noodzaak om buurten en uitgaansgelegenheden te creëren voor exclusief gebruik door volwassenen. Dergelijke plaatsen zouden daarom verboden zijn voor de kleintjes en juist daarom zou er rust moeten heersen.

Haar ongemak, als het zo omschreven kan worden, ontstond na een dag doorgebracht te hebben in het zwembad, waarbij het meisje niet rustig kon zwemmen vanwege de aanwezigheid van te veel kinderen. "Ze hebben een zwembad die gereserveerd is om te spelen, maar nee, ze moeten springen en schreeuwen in de banen, om te voorkomen dat degenen die baantjes willen trekken dat op hun gemak kunnen doen - verklaarde ze - En waarom is dat? Omdat ze overal mogen komen. Ik zou graag weten wanneer ze gereserveerde plaatsen voor alleen volwassenen zullen creëren".

Advertisement

Haar oprechtheid leidde tot veel kritiek en velen waren het er niet mee eens, en herinnerden het meisje eraan dat ook zij ooit kind is geweest. Veel andere mensen vonden haar idee niet helemaal verkeerd. Onder hen hebben veel ouders hun mening geuit, met het argument dat ze zelf op sommige momenten een pauze van hun kinderen nodig hebben om te genieten van wat volwassen leven.

"Ik zou al mijn spaargeld uitgeven om op zo'n plek te wonen" - reageerde een gebruiker, gevolgd door degenen die spraken vanuit het standpunt van een moeder en de behoefte aan rust ondersteunden. "Ik zeg niet dat kinderen het zwembad niet in mogen - verklaarde Baby Soja opnieuw - ik zeg alleen dat wie dat wil, de mogelijkheid moet hebben om te ontspannen zonder dat ze de hele tijd geschreeuw en gespring om hen heen hebben”.

Overwegingen die ons aan het denken zetten, het heeft geen zin om het te ontkennen, en die, afhankelijk van iemands gevoeligheid, het wel of niet met ons eens zijn. Wat denk jij ervan?

Advertisement