Een jongen met autisme bouwt de grootste replica van de Titanic die ooit gemaakt is met LEGO - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongen met autisme bouwt de grootste…
10 dingen die ik onopzettelijk doe omdat ik in het verleden te vaak slecht ben behandeld 20 hilarische foto's van echtgenoten die op hun vrouwen moeten wachten tijdens het winkelen

Een jongen met autisme bouwt de grootste replica van de Titanic die ooit gemaakt is met LEGO

Door Janine
67.518
Advertisement

Legoblokjes zijn de meest beroemde bouwstenen ter wereld, waarvan bekend is dat ze de creatie en verbeelding van spelers van alle leeftijden stimuleren. Alles, of beter gezegd bijna alles, kan dankzij hen worden gebouwd, als je de juiste stukken maar hebt, het juiste ontwerp en veel tijd en geduld. Ingrediënten die de kleine Brynjar Karl Bigisson had toen hij besloot om de grootste replica ter wereld van de Titanic te bouwen. Een "titanische" onderneming voor de kleine 10-jarige jongen, een project waarmee hij niet alleen roem heeft verworven, maar ook zijn persoonlijke strijd tegen autisme heeft gewonnen.

De grootste replica ter wereld van de Titanic, 8 meter lang en ongeveer 1,5 meter hoog, werd gebouwd door een 10-jarige jongen uit Reykjavik, IJsland, met 56.000 Legoblokjes, na ongeveer 11 maanden hard werken. De jongen, die nu 15 jaar oud is, heet Brynjar Karl Bigisson en is een soort beroemdheid geworden vanwege het maken van dit gigantische project. Hij hield altijd al van de beroemde stenen, want al op zijn 5e bouwde Brynjar dingen met Lego: van montagesets met instructies, tot zelf geproduceerde projecten, tot hij besloot om een enorme versie te bouwen van de Titanic.

Vanzelfsprekend kreeg hij de hulp en steun van zijn hele familie: grootvader Ogmundsson, een professionele ingenieur, realiseerde het project terwijl mama Bjarney Ludviksdottir hem gedurende de 11 maanden altijd heeft gesteund. Met giften van familie en vrienden kon hij vervolgens genoeg Legoblokjes kopen. Op dit moment bevindt de Titanic zich echter niet meer op IJsland, het heeft koers gezet naar de VS waar het tot eind 2019 wordt tentoongesteld in het Titanic Museum Attraction.

Advertisement

Dankzij dit project slaagde de jongen erin om zijn eigen strijd tegen autisme te winnen, Brynjar heeft in feite altijd met dit probleem en zijn moeilijkheid in het communiceren met betrekking tot anderen gevochten. Op school werd hij altijd zo gemarginaliseerd en kreeg lage cijfers, dat hij een ondersteuningsleraar nodig had. Sinds hij zijn droom heeft kunnen waarmaken, is Brynjar op school verbeterd, heeft hij geen hulp meer nodig om te studeren en wist hij te integreren met zijn klasgenoten!

Nu is de jongen niet langer bang om interviews te geven en deelt hij zijn ervaring met duizenden jongeren die voor hetzelfde probleem staan zoals hij, waardoor zijn moeder en zijn familie des te trots zijn!

Wat vind je van deze enorme replica van de Titanic?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt