Onbekende maakt een gehaakt mutsje voor een meisje tijdens haar eerste vlucht

Janine image
door Janine

29 Mei 2024

Advertisement

Soms wordt gedacht dat het met een klein kind niet meer mogelijk is om lange reizen te maken en dat je moet wachten tot het kind drie jaar oud is, zo niet langer. In werkelijkheid stelt elke ouder zijn of haar persoonlijke grenzen en er zijn geen regels die een klein kind verbieden om vele kilometers te reizen met zijn of haar mama en papa om hen te vergezellen op hun ontdekkingstocht van de wereld. Je moet je natuurlijk organiseren, maar het betekent niet dat je het moet opgeven.

Toch is er iets dat sommige mensen afschrikt: reizen met het vliegtuig.

Advertisement

Hoe vermaak je kinderen in het vliegtuig?

Pxhere

We weten dat voor een kleintje reizen met het vliegtuig vervelend kan zijn, en “gedwongen” worden tussen stoelen die aan elkaar vastzitten en lange tijd in één ruimte kunnen zorgen voor ongemakken. Dus om dit niet op te geven, zou het ideaal zijn om het juiste tijdverdrijf te vinden om het bezig te houden als hij geen dutje doet. Hoe doe je dit? 

Veel ouders beslissen van tevoren welk speelgoed ze mee aan boord nemen en verzinnen zoveel mogelijk alternatieven om hun kind bezig te houden. Het risico is niet alleen dat hij zich naar voelt over de situatie waarin hij zich bevindt en dat hij het niet helemaal begrijpt omdat hij nog klein is, maar ook dat hij de andere passagiers stoort. 

Er zijn echter situaties waarin het toeval aan de kant van de ouders staat en oplossingen door puur toeval tot stand komen, zoals in dit geval.

Advertisement

Het verhaal van een klein meisje en de onbekende die naast haar zat…

Pickpik

Jake en Kelly Levine zijn twee kersverse ouders die voor het eerst moesten reizen met hun dochtertje Romey, pas 5 maanden oud. De zorgen in deze omstandigheden zijn talrijk, zoals we al zeiden, maar soms kun je gewoon niet anders. Dus hadden de twee zich voorbereid op zowel de heen- als de terugreis van New Jersey naar Mexico. Op de vlucht die hen naar huis zou brengen, maakten ze iets ongelooflijks mee.

De twee ouders hadden hun stoelen ingenomen en hun kleine meisje lag in de armen van één van hen op de stoel aan het gangpad. Op de stoel naast hen zat een voor hen totaal onbekende vrouw die tijdens de urenlange reis als tijdverdrijf aan het haken was. Het is niet bekend waarom, maar de kleine Romey was helemaal gefascineerd door de bewegingen van de vrouw, zozeer zelfs dat ze een hele tijd stil bleef zitten om haar te observeren. Zo was die volmaakte onbekende, mevrouw Meegan Rubin, haar favoriete “hobby” geworden. 

Toen ze zich dit realiseerde en gefascineerd was door dat tedere gezichtje, besloot de passagier dat ze de resterende vliegtijd zou gebruiken om haar kleine toeschouwer te verrassen.

Wat een prachtig gebaar

Er was nog maar één uur vliegen over en mevrouw Rubin wilde zichzelf uitdagen: zou ze in zo'n korte tijd een mutsje kunnen maken? Haar nieuwe creatie zou het perfecte cadeau zijn geweest voor de kleine Romey, een bedankje voor al haar aandacht, maar bovenal een aandenken aan haar eerste ervaring in een vliegtuig. Als je ergens mee bezig bent, gaat de tijd veel te snel en lijkt het nooit genoeg te zijn, maar voor de vrouw was het genoeg en toen het vliegtuig was geland, wendde ze zich tot het meisje en zei dat het tijd was om te zien hoe haar nieuwe mutsje haar stond.

Een gebaar van puur altruïsme en prachtige vriendelijkheid dat diepe indruk maakte op de Levines, maar ook op de rest van de passagiers. Wie had ooit zoveel genegenheid, hulpvaardigheid en vriendelijkheid van een onbekende verwacht? De vrouw had er al haar energie in gestoken om het kleine meisje een mooie herinnering aan dat moment te geven, en de ouders de schoonheid van zo'n daad. 

Het gebeurt niet vaak dat we zulke goede mensen om ons heen hebben, maar het is fijn om te weten dat ze er zijn en dat we misschien het geluk hebben om ze op een dag te ontmoeten, nietwaar?

Advertisement