Vrije tijd met je oma doorbrengen: het mooiste Kerstkado dat de kleinkinderen kunnen krijgen

Janine image
door Janine

24 December 2018

Vrije tijd met je oma doorbrengen: het mooiste Kerstkado dat de kleinkinderen kunnen krijgen
Advertisement

In een historische periode waarin kinderen alles lijken te hebben, tot het punt dat het bijna onmogelijk is om zich voor te stellen wat ze zouden willen hebben voor Kerstmis, willen we je het ietwat speciale idee van een vrouw, Darlene Howler Waller, met je delen. Terwijl de feestelijkheden naderden, gaf Darlene, de oma van verschillende kleinkinderen van verschillende leeftijden, een speciaal geschenk aan haar oudere kleinkinderen (straks begrijp je waarom). Het was een doos met 12 enveloppen en een brief met instructies.

via bebesymas.com

Advertisement

Het geschenk van de tijd

Het geschenk van de tijd

pxhere

In plaats van ze met het gebruikelijke speelgoed te overladen, gaf Darlene haar negen- en elfjarige kleinkinderen het geschenk van de tijd. De brief met instructies in de doos bevatte een precieze aanduiding: op elke envelop was een maand aangegeven en deze kon alleen worden geopend op de eerste dag van de overeenkomstige maand. In elke envelop zat een echt cadeau: een leuke activiteit om samen met je oma te doen.

Darlene heeft zicht echt overtroffen met haar fantasie! Een envelop "bevatte" een middag in de bioscoop, een andere een honkbalwedstrijd, weer een andere een middag midgetgolfen... Kortom, voor elke maand van het volgende jaar was er een kostbare ervaring om samen te beleven.

Advertisement
Catherine Scott/Wikimedia

Catherine Scott/Wikimedia

Waarschijnlijk hadden de oma en de kleinkinderen die activiteiten sowieso al in de loop van het jaar gedaan, maar het feit ze te hebben gepland en "kado te doen" betekende iets meer: de toegevoegde waarde voor de kinderen was de continuïteit; te weten dat er in de loop van het jaar iemand klaar zou staan om tijd met hen door te brengen.

Volgens Darlene hebben kinderen van tegenwoordig echt ALLES. Speelgoed, kleding, technologische accessoires... het is moeilijk om een behoefte te identificeren die nog niet onder woorden wordt gebracht! Toch is er iets dat kinderen hard nodig hebben, en daar hebben ze nooit genoeg van: herinneringen. Een paardrijtocht of een middagje fietsen met hun geliefden, laat bij kinderen een diepe, onuitwisbare herinnering achter... dat geen videogame en geen merkkleding ooit zullen evenaren.

PublicDomainPictures

PublicDomainPictures

Advertisement