Vrije tijd met je oma doorbrengen: het mooiste Kerstkado dat de kleinkinderen kunnen krijgen - BekijkDezeVideo.nl
x
Vrije tijd met je oma doorbrengen: het…
Melancholie rond kerst: volgens sommige experts ligt het misschien aan het onbewuste en de manier waarop de feestdagen worden beleefd Elke dag steekt deze leraar zwemmend een rivier over om de school te bereiken

Vrije tijd met je oma doorbrengen: het mooiste Kerstkado dat de kleinkinderen kunnen krijgen

24 December 2018 • Door Janine
1.724
Advertisement

In een historische periode waarin kinderen alles lijken te hebben, tot het punt dat het bijna onmogelijk is om zich voor te stellen wat ze zouden willen hebben voor Kerstmis, willen we je het ietwat speciale idee van een vrouw, Darlene Howler Waller, met je delen. Terwijl de feestelijkheden naderden, gaf Darlene, de oma van verschillende kleinkinderen van verschillende leeftijden, een speciaal geschenk aan haar oudere kleinkinderen (straks begrijp je waarom). Het was een doos met 12 enveloppen en een brief met instructies.


Het geschenk van de tijd

foto: pxhere

In plaats van ze met het gebruikelijke speelgoed te overladen, gaf Darlene haar negen- en elfjarige kleinkinderen het geschenk van de tijd. De brief met instructies in de doos bevatte een precieze aanduiding: op elke envelop was een maand aangegeven en deze kon alleen worden geopend op de eerste dag van de overeenkomstige maand. In elke envelop zat een echt cadeau: een leuke activiteit om samen met je oma te doen.

Darlene heeft zicht echt overtroffen met haar fantasie! Een envelop "bevatte" een middag in de bioscoop, een andere een honkbalwedstrijd, weer een andere een middag midgetgolfen... Kortom, voor elke maand van het volgende jaar was er een kostbare ervaring om samen te beleven.

Waarschijnlijk hadden de oma en de kleinkinderen die activiteiten sowieso al in de loop van het jaar gedaan, maar het feit ze te hebben gepland en "kado te doen" betekende iets meer: de toegevoegde waarde voor de kinderen was de continuïteit; te weten dat er in de loop van het jaar iemand klaar zou staan om tijd met hen door te brengen.

Volgens Darlene hebben kinderen van tegenwoordig echt ALLES. Speelgoed, kleding, technologische accessoires... het is moeilijk om een behoefte te identificeren die nog niet onder woorden wordt gebracht! Toch is er iets dat kinderen hard nodig hebben, en daar hebben ze nooit genoeg van: herinneringen. Een paardrijtocht of een middagje fietsen met hun geliefden, laat bij kinderen een diepe, onuitwisbare herinnering achter... dat geen videogame en geen merkkleding ooit zullen evenaren.

Advertisement
Tags: KerstFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt