"Ik heb acht kinderen en ik koop geen kerstcadeautjes voor ze, maar toch houden ze van deze feestdag!"

Janine image
door Janine

27 December 2022

"Ik heb acht kinderen en ik koop geen kerstcadeautjes voor ze, maar toch houden ze van deze feestdag!"
Advertisement

Kerstmis is de favoriete periode van kinderen: velen van hen wachten dan ook reikhalzend uit naar de geschenken die van de kerstman of hun ouders worden gevraagd. Een moeder van acht kinderen heeft onthuld dat ze is gestopt met het kopen van cadeaus voor haar kleintjes, maar dit heeft de magie van de feestdagen niet vernietigd, sterker nog, het lijkt deze te hebben versterkt. In een video die op Instagram werd gedeeld, zei Angie dat ze zich "overweldigd" begon te voelen met het winkelen voor alle acht van haar kinderen, aangezien velen in de herfst en winter zijn geboren, en twee van hen vlak voor Kerstmis.

via Instagram / calmingthechaotic

Advertisement
Instagram / calmingthechaotic

Instagram / calmingthechaotic

"Ik ben niet de beste in het geven van cadeaus, dus ik heb besloten ze niet meer te kopen", legde ze uit. "Ik koop ze in werkelijkheid nog steeds, maar ik zal het in de toekomst niet meer doen", voegde ze eraan toe. In detail tredend, heeft Angie een "spel" voor haar kinderen bedacht. In plaats van dure cadeaus te kopen, trekt elk kind de naam van een broer uit een hoed en koopt dan een cadeau voor hem. "Ze moeten nadenken over wat die persoon zou willen en het kiezen," legde Angie uit.

Aangezien haar kinderen onder de 10 zijn, is het Angie die nog steeds een budget beschikbaar stelt voor de aankoop van cadeaus: "Als ze ouder zijn, gaan ze sparen voor cadeaus. Zelfs nu kunnen ze ervoor kiezen om een ​​deel van hun geld bij te dragen", verklaarde ze.

Advertisement
Instagram / calmingthechaotic

Instagram / calmingthechaotic

Ook al krijg je op deze manier elk maar één cadeau, de kinderen vinden dit systeem erg leuk: “Ze vragen zich het hele jaar af wie wat krijgt en van wie. En ze praten zelfs met elkaar over wat ze zouden kiezen. Het heeft mij tijdens de feestdagen veel zorgen uit handen genomen en mij ruim 700 euro per jaar bespaard".

De video kreeg gemengde reacties van gebruikers: velen prezen de jonge moeder voor de originaliteit van haar initiatief en de daaruit voortvloeiende educatieve implicaties met betrekking tot budgetbeheer en binding tussen broers en zussen. Anderen hebben deze keuze echter bekritiseerd als "te streng”. Het geven van geschenken wordt immers beschouwd als een van de vijf liefdestalen: het toont vrijgevigheid en zorgt ervoor dat mensen zich speciaal voelen en ze hoeven niet duur te zijn om onvergetelijk te zijn, ze kunnen hoe dan ook een grote sentimentele waarde hebben.

Wat denk jij ervan?

Advertisement