Volgens de voorschriften van karma mogen we geen tijd verspillen met wraak: het leven zal ervoor zorgen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens de voorschriften van karma mogen…
Een bekende stuntman in Hollywood riskeerde zijn leven om honderden paarden te redden uit de branden in Californië Vrienden blijven met je ex is misschien geen goed idee: dat beweert een psychotherapeut

Volgens de voorschriften van karma mogen we geen tijd verspillen met wraak: het leven zal ervoor zorgen

Door Janine
7.367
Advertisement

Het is nutteloos om boos te worden wanneer de fout niet de onze is. Als degene die fout is de ander is, moeten we niet te veel gewicht geven aan het feit dat hij ons blijft beledigen, bekritiseren en ons pijn probeert te doen.

Het is het niet waard. Je zou jezelf verlagen tot een heel laag niveau, het zijne. Is dat wat we willen? Ronddobberen in zijn eigen ellende? We kunnen iets veel nobelers doen: wachten tot het leven zijn gang gaat, want laten we eerlijk zijn, het leven geeft altijd terug wat we geven, ten goede of ten kwade.

foto: pexels.com

Je kunt het karma noemen of je kunt het simpelweg "weten te wachten" noemen: het is in elk geval het beste dat kan worden gedaan als je wraak wilt nemen. De ervaring leert dat wraak nog nooit heeft geleid tot iets goeds, zelfs niet dat gevoel van voldoening dat je hebt gehad door lik op stuk te geven.

Laten we onszelf liever een groot geschenk geven, door hem te negeren. Je ogen sluiten is een groot voordeel voor mentale en fysieke gezondheid: het is vaak de beste remedie om niet te veel te lijden en om geen nutteloos kwaad te doen. Wanneer we ervan overtuigd zijn dat we vroeg of laat allemaal voor onze fouten zullen betalen, is het veel gemakkelijker om te negeren.

Leren negeren, zelfs als het moeilijk is, als iemand ons provoceert om ons te laten exploderen, wanneer iemand ons de controle wil doen verliezen en we het nog erger maken dan het was.

Stilte is de elegantste oplossing voor deze laagheid; wanneer het kwaad geen vijand vindt waarmee hij kan vechten, gaat hij weg. En dat is precies wat we willen, als we willen terugkeren om ons leven te leven, vrij van degenen die het besmetten met hun negativiteit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt