Niet alleen romantische etentjes: aan de basis van een liefde is het belangrijk dat er medeplichtigheid en vriendschap is - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Niet alleen romantische etentjes: aan…
6 dingen die je volgens Feng Shui uit je huis zou moeten verwijderen De wonden in de harten van de kinderen veroorzaakt door een afwezige moeder

Niet alleen romantische etentjes: aan de basis van een liefde is het belangrijk dat er medeplichtigheid en vriendschap is

Door Janine
2.065
Advertisement

Misschien vanwege de romantische films die we als kind zagen, of misschien vanwege de idealisering van de liefde die ze ons op school hebben geleerd, zijn velen van ons opgegroeid met de gedachte dat de basis van een relatie alleen bestaat uit betoverende en emotionele romantiek. Maar dat is niet helemaal zo.

De liefdevolle en tedere gebaren zijn zeker fundamenteel, maar de echte soliditeit van een paar wordt vooral gezien wanneer tederheid plaats maakt voor gelach, een grap, voor het vermogen om de eigen zwakheden te laten zien door de ander te vertrouwen. Kortom, de kracht van een relatie ligt in vriendschap.

Sterkere en duurzamere stellen besteden weinig tijd aan romantische situaties en meer tijd aan leuke dingen. Ze dagen elkaar uit om te bowlen of te koken, ze testen elkaar en lachen elkaar uit, ze kijken naar komedies en maken steeds grappen. Ze weten altijd hoe ze hun humeur moeten opvijzelen: als iemand verdrietig is, weet de ander hoe hij hem moet laten lachen, zelfs als hij zichzelf belachelijk maakt.

De meest blijvende stellen houden niet alleen van elkaar, maar vinden elkaar leuk en kiezen elke dag voor elkaar. Voor hen is alles prettiger als het met de ander wordt gedeeld. Alles, zelfs samen een dutje doen of een uurtje in het park wandelen kan een magisch en gedenkwaardig moment worden. Ze houden niet alleen van elkaars lichaam, maar waarderen hun wederzijdse kracht, sympathie en intelligentie.

De sterkste paren geven elkaar koosnaampjes die dagelijks gebruikt worden en ook in de aanwezigheid van andere mensen kunnen worden gebruikt. Soms brengt dit diepe zelfvertrouwen hen in verlegenheid, maar het is zo natuurlijk dat al het andere op de tweede plaats komt.

De sterkste koppels hebben geen geheimen en praten over alles. Ze vergelijken hun mening over het werk, over de films die ze zien, over de mensen die ze ontmoeten. Niets is verborgen, ook al zijn het onaangename gebeurtenissen. En ze doen het niet omdat ze gedwongen worden: alles met elkaar delen is een behoefte die uit het hart komt, ogenblikkelijk, die niet te stoppen is.

De sterkste paren beschouwen zichzelf als een familie, zelfs als er nog geen papier of een handtekening is die het bevestigt. Ze zoeken elkaar elke dag, ze kunnen niet zonder elkaar te spreken en zonder contact, zelfs als het een eenvoudige boodschap of een blik is.

Advertisement

Duurzame stellen weten hoe ze alleen kunnen zijn, maar toch samen. Niemand kan elk moment met een ander persoon beleven, dus het is normaal om tijd vrij te maken voor een hobby of om afzonderlijk te werken. Maar het belangrijkste is om er altijd te zijn. Het belangrijkste is om alles te delen, ook al zijn het maar woorden. Langdurige stellen steunen elkaar, ook als ze niet samen zijn, ze weten dat ze op de steun van de ander kunnen rekenen, ook als ze niet samen zijn.

De sterke, duurzame koppels zijn daarom gebaseerd op een diepe vriendschap. Ze houden ervan samen tijd door te brengen, ook als ze gewoon koken of op de bank lachen. Ze vinden het gewoon heerlijk om in elkaars aanwezigheid te zijn en hun leven te delen: en dit is het beste bewijs van liefde dat bestaat.

Tags: SchattigLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt