Je moet er nooit spijt van hebben intens lief te hebben gehad, ook als het niet werkte - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Je moet er nooit spijt van hebben intens…
Zorgen voor een niet-zelfvoorzienend familielid: een daad van liefde die niet altijd wordt erkend Om gelukkig te zijn moet je leren om veel mensen te negeren

Je moet er nooit spijt van hebben intens lief te hebben gehad, ook als het niet werkte

Door Janine
2.570
Advertisement

Verliefdheid is ongetwijfeld een fase van grote vreugde - waarschijnlijk de meest gelukkige - die je in je leven mee kunt maken: een gevoel van lichtheid dat ons en de mensen om ons heen een goed gevoel geeft, en waarvan we graag willen dat het voor altijd zo blijft.

Maar helaas duren niet alle liefdesrelaties voor altijd; en wanneer een relatie eindigt, doet het zo'n pijn dat we soms wensen dat we nooit verliefd waren geworden.

Waarom vallen we, na zo gelukkig te zijn geweest, met een gebroken hart van die roze wolk af?

foto: pixabay

De wetenschap zou zeggen dat, vanuit neurologisch oogpunt, als gevolg van een scheiding, de hersenen onmiddellijk stresshormonen gaan afgeven; uit emotioneel en psychologisch oogpunt lijkt de realiteit echter veel pijnlijker. Je lijdt niet alleen door het gemis aan de geliefde, maar je voelt ook een verlies aan vitale energie: het is alsof alle liefde die is gegeven - alle hoop, de dromen - in het niets verdwenen zijn.

Sommigen worden wantrouwend, anderen bouwen - min of meer bewust - een muur om zich heen om te voorkomen dat ze opnieuw moeten lijden. Dit kan voorkomen dat we weer lief zullen hebben.

Om dit alles te vermijden, moeten we allereerst geen spijt hebben dat we lief gehad hebben: de liefde veredelt ons, maakt ons menselijk en mooi en geeft zin aan ons leven. Door hiervan af te zien, zouden we daarom afstand doen van het beste en mooiste deel van ons.

foto: pixabay

Liefde is het beste medicijn voor liefdesverdriet. Maar niet iedereen reageert op dezelfde manier. Volgens een studie van het University College London reageren mannen en vrouwen aan het einde van een relatie anders. Hoewel vrouwen meer de impact van de scheiding voelen, slagen ze erin zich eerder te herstellen dan mannen en weer lief te hebben. Aan de andere kant lijken mannen kouder, druk met hun bezigheden; en toch doen ze er veel langer over om een ​​scheiding te verwerken.

De reden is dat vrouwen hun emotionele wereld beter kunnen beheren: ze zoeken steun, ze luchten hun hart en ze slagen erin om de dingen vanuit andere perspectieven te bekijken.

Of je nu een man of een vrouw bent, het is belangrijk om geen gevangene te worden van de pijn die veroorzaakt is door het einde van een relatie, we mogen niet vergeten dat "liefde" geen synoniem is van "lijden".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt