Volgens kenners houden stellen die veel ruzie houden echt van elkaar: hier zijn 9 redenen

Janine image
door Janine

19 Maart 2019

Volgens kenners houden stellen die veel ruzie houden echt van elkaar: hier zijn 9 redenen
Advertisement

De veronderstelling dat je om je relatie geeft als je ruzie maakt is enigszins twijfelachtig; uit recente onderzoeken is echter gebleken dat 44% van de gehuwde paren van mening is dat minstens één keer per week ruzie maken ervoor zorgt dat de relatie van het paar levend, gezond en constructief blijft.

Een levendige, maar niet gewelddadige discussie, maakt het mogelijk om problemen en misverstanden op te helderen, waardoor de relatie kan evolueren en authentiek blijft.

Als je nog steeds niet overtuigd bent, zijn hier nog negen redenen waarom ruzie goed kan zijn voor je relatie.

Advertisement
Free Images/flickr

Free Images/flickr

1. Het is een symptoom van een volwassen relatie. Het voortdurend voorkomen van discussies verlengen het leven van een relatie niet, integendeel: wanneer we duidelijk spreken over wat niet goed is, vermijden we dat problemen onopgelost blijven en geven we om de relatie.
2. Het betekent dat er interesse is in de relatie. Je kunt een oogje dichtknijpen voor bepaalde gewoonten van de ander die je irriteren, maar erover te praten, ook als dat betekent dat je ruzie maakt, betekent dat je geïnteresseerd bent in verbetering, oftewel dat je samen wilt zijn. Als er veel discussie is en er altijd vrede wordt gesloten, komt dat omdat je verder kunt kijken dan het kleine geschil.
3. Het maakt communicatie eenvoudiger. Discussiëren is een van de belangrijkste communicatievormen en de meest eerlijke, daarom helpt het om intimiteit, vertrouwen en verbondenheid te vergroten en beiden te leren op een positieve manier te discussiëren.

Advertisement
pexels

pexels

4. Het is een teken van een gezonde relatie. Van de 7 belangrijkste punten voor een gelukkige relatie, hoort volgens psychologen ook de discussie: het laat het paar toe om hun waarden en gevoelens te heroverwegen. Het is echter raadzaam om te voorkomen dat je je stem verheft of agressief wordt.
5. Het versterkt de band. Als we ruzie hebben, is het niet belangrijk wie gelijk heeft en wie ongelijk heeft, maar wat iedereen uiteindelijk leert over de ander: op deze manier leren we een compromis te sluiten, waardoor de relatie sterker wordt.
6. Het verlicht wrok. Net als de moeilijkheden moet ook worden omgegaan met ongemakken en meningsverschillen in een paar, anders zal de opgekropte rancune uiteindelijk de kern van de relatie aantasten. Het is noodzakelijk om deze slechte gemoedstoestanden uit te spreken, waarbij je dezelfde aandacht opeist die je aan de ander geeft.

Never edit/flickr

Never edit/flickr

7. Het vermenigvuldigt de mogelijkheden om samen te zijn. Slechte communicatie is de belangrijkste oorzaak van het beëindigen van relaties: conflict wordt gevreesd, dus over een probleem wordt niet gepraat. Na verloop van tijd ontstaat er een afstand die leidt naar het einde van het liefdesverhaal. Het aanpakken van bepaalde netelige problemen voordat ze onoverkomelijk worden, is de juiste keuze om te maken wanneer je samen met iemand bent.
8. Je laat je passie zien. Intense discussies verhogen de hormoonspiegels: daarom leidt een discussie vaak tot een hartstochtelijke vrede. Om een ​​sterke relatie te behouden, is het noodzakelijk om je emoties te bevrijden, zonder gewelddadig te exploderen, maar zonder ze tegen te houden, en altijd te streven naar een positieve oplossing.
9. Het is een tegengif voor verveling. Constructieve conflicten kunnen de vlam van de relatie van brandstof voorzien, en blijven het spannend maken, zelfs na jaren. Stel je voor hoe saai het zou zijn om het altijd over alles eens te zijn!

Ruzie is constructief als je jezelf respecteert en bereid bent je fouten toe te geven, je te verontschuldigen; bovendien is het van wezenlijk belang om niet af te dwalen, eerdere relaties te doen herleven of andere mensen bij de discussie te betrekken; boven alles mag je nooit gewelddadig en agressief zijn.

Advertisement