Wat zou het salaris van een voltijd moeder moeten zijn? - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat zou het salaris van een voltijd…
Je schoenen uittrekken voor je het huis binnenloopt is niet alleen netjes: dit zijn 3 andere goede redenen om het te doen 10 kenmerken die een echte alfavrouw onderscheiden van alle anderen

Wat zou het salaris van een voltijd moeder moeten zijn?

13.675
Advertisement

Alle nieuwe moeders en huisvrouwen weten het: je aan de kinderen en het huishouden wijden is een fulltime baan. Maar als het een baan is, met welk salaris komt het dan overeen? Het is een eeuwige vraag, een brandende kwestie waarbij thuismoeders en werkende moeders vaak tegenover elkaar staan.

Om deze vraag te beantwoorden, is de site ProntoPro.it bezig geweest, om de fulltime baan van de moeder in economische termen te kwantificeren: dit is wat het maandelijks nettoloon zou moeten zijn.

Om het denkbeeldige maandsalaris van een moeder te bepalen, werden alle taken die in een week werden uitgevoerd in uren gekwantificeerd. De site schat dat een fulltime moeder ongeveer 4 uur per week in de auto zit om haar kinderen naar school en naar de verschillende recreatieve activiteiten te brengen: als we uitgaan van een uurloon van 13 euro, verdient ze in totaal 208 euro per maand.

Maar een moeder wijdt ook ongeveer 7 uur per week aan het verzorgen van de kinderen, waarvoor €230,40 per maand moet worden betaald. Dan is er de was: tussen de was doen en strijken, is ze 4 uur per week kwijt, voor een totaal van €155,40 per maand. Een moeder maakt gemiddeld 14 uur per week schoon voor 560 euro per maand. Dan €1.260 per maand alleen al om te koken. En wanneer de kinderen naar school gaan, helpt hun moeder hen minstens 6 uur per week thuis met hun huiswerk, wat overeenkomt met 480 euro per maand.

Het totaal, rekening houdend met ook wat extra taken, loopt ​​in een maand op tot 3.045 euro. Maar er is nog meer. De site claimt het salaris naar beneden te hebben berekend, met weglating van enkele aspecten: voor deze taken is een groot vermogen nodig voor multitasking, medische kennis en grote flexibiliteit van planningen. Dit als we ons beperken tot het materiële niveau. Maar er is ook het educatieve aspect om te overwegen, praktisch onmogelijk om in geld uit te drukken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt