De paniekaanval: het grootste sociale misverstand van onze tijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De paniekaanval: het grootste sociale…
Dit gebeurt er in het lichaam van een kind wanneer zijn ouders tegen hem schreeuwen Toen je klein was, absorbeerde je het gedrag van je ouders als een spons

De paniekaanval: het grootste sociale misverstand van onze tijd

4.941
Advertisement

Je bent in de metro, je luistert naar je favoriete muziek. Je voelt je rustig, vredig, zorgeloos. Plots valt een zwart monster je aan, je voelt je duizelig, je krijgt geen adem, je hebt geen controle meer over de situatie en niets om uit deze kwelling te raken.

Over het algemeen is dit een paniekaanval. Een bekend probleem en tegelijkertijd onderschat. De publieke opinie neigt er naar om de kwestie te veroordelen met een simpele verklaring: het is gewoon een manier zoals elke andere om te zeggen dat je ziek bent.

foto: pixabay

Nee, de paniekaanval is geen eenvoudig moment van frustratie of ontmoediging. Net als depressie heeft deze aandoening zeer duidelijke symptomen: zweten, duizeligheid, droge mond, hartkloppingen, misselijkheid, kortademigheid. Alles gebeurt plotseling, zonder dat je de tijd hebt om te beseffen wat er echt gebeurt.

Het is een stille entiteit, waaraan je niet kunt ontsnappen. Het voedt zich met je onzekerheden, verslindt de rust en sereniteit, waardoor je de controle over de situatie volledig verliest. Het komt allemaal voort uit de angst dat, zelfs als dit niet gerechtvaardigd is, het een constante leitmotiv wordt waarvan de remedie moeilijk te vinden is, omdat het afhankelijk is van persoon tot persoon.

foto: pixabay

Gelukkig is er een oorsprong. En als je dit weet, is het gemakkelijker om tegen het monster te vechten. De paniekaanval beïnvloedt in feite een heel duidelijk gebied in onze hersenen, dat wetenschappers "angstnetwerk" noemen. Dit moet ons doen begrijpen dat het geen eenvoudige emotionele toestand is, maar een val waarin de hersenen worden geïnduceerd: je krijgt geen lucht, je voelt je verloren en alleen. De angst neemt toe en het algemene misverstand helpt niet om te beseffen hoe tragisch deze situatie is. Ook omdat niemand er met opzet voor kiest om door een paniekaanval getroffen te worden, niemand voelt de behoefte om de angsten die onze realiteit omgeven, opzettelijk te laten vallen in een enorm zwart gat.

De paniekaanval is een serieuze zaak en moet op de beste manier worden aangepakt om het niet tot een negatieve dimensie te declasseren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt