Genoeg woorden; we moeten overgaan tot de feiten om echt te laten zien wie we zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Genoeg woorden; we moeten overgaan tot…
Deze school heeft een verkoopautomaat geïnstalleerd die boeken verkoopt in plaats van snacks Na de scheiding wil deze vrouw een andere look: het resultaat is fantastisch

Genoeg woorden; we moeten overgaan tot de feiten om echt te laten zien wie we zijn

Door Janine
1.170
Advertisement

Wanneer een vriend, partner of familielid ons teleurstelt en pijn doet, ontstaat er een voor en na in onze geest. Je gekwetst voelen en teleurgesteld zijn betekent altijd een klap die de relatie verandert. Geconfronteerd met de woorden en rechtvaardigingen van de persoon die ons heeft bedrogen, voelen we ons vaak voor de gek gehouden omdat we het gevoel hebben dat diegene eenvoudigweg achter mooie woorden het verkeerde gedrag verstopt, dat hij kon vermijden.

foto: pixabay

Helaas zijn de meeste mensen niet consequent en vertrouwen meer op woorden dan op feiten: ze beloven dingen waarvan ze weten dat ze ze niet kunnen waarmaken, ze zeggen dingen die op dit moment het meest geschikt lijken, zonder al te veel na te denken over echte intenties.

In plaats daarvan zouden we alleen moeten zeggen wat we zeker weten, dingen alleen beloven als we over de juiste middelen en capaciteiten beschikken om ze te kunnen waarmaken. De woorden die uit onze mond komen, moeten weerspiegelen wat er uit onze ziel komt, maar dit is niet altijd het geval.

Het zijn niet de woorden die ons als mensen definiëren. Was het maar zo, dan zou het allemaal veel eenvoudiger zijn. Ons gedrag kenmerkt ons. Het is niet genoeg om te zeggen: "Morgen kom ik op tijd op mijn werk" om van onszelf een punctueel persoon te maken, maar het herhaalde effectieve succes van een goed voornemen.

foto: pixabay

Dingen worden ingewikkelder in emotionele relaties, omdat er niet alleen zwart en wit is, maar ook veel tinten grijs. Het is dan nodig om een balans te vinden tussen woorden en daden. We moeten ernaar streven om zo coherent mogelijk te zijn, woorden aan te passen aan de feiten die zullen volgen. Soms geloven mensen dat ze een belofte kunnen houden, maar dan komen er andere factoren tussen die verder gaan dan iemands controle en wil. Dan zeggen we: "Ik heb het geprobeerd, maar het lukte niet". Oké, het proberen is nog steeds een goed evenwichtspunt.

Laten we ons nu in de rol plaatsen van de persoon aan wie beloften worden gedaan die genegeerd worden. Deze persoon ervaart een gevoel van teleurstelling, ontmoediging en berusting. Het vertrouwen in de ander begint te wankelen. Om dit te voorkomen moeten we ons ontdoen van alle verwachtingen die we hebben tegenover anderen. En we moeten ook denken dat het niet gezegd is dat anderen zich gedragen zoals wij zouden doen. We moeten niets verwachten.

Fouten maken is menselijk, wij zijn degenen die anders moeten omgaan met emoties tegenover teleurstellingen. Anderen zullen fouten blijven maken, wij zullen fouten blijven maken en de beste manier om onszelf te beschermen is om de verwachtingen en valse overtuigingen die we hebben opgebouwd op de mensen om ons heen af te breken.

Tegenover onvervulde beloften, moeten we proberen de situatie van tijd tot tijd objectief te beoordelen, zodat we niet teleurgesteld raken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt