Kinderen hebben geen perfecte moeder nodig, maar een gelukkige moeder - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen hebben geen perfecte moeder…
Wanneer iemand van wie we houden overlijdt, leeft hij niet meer naast ons maar in ons Een sterke vrouw zoekt geen aandacht, als ze zich niet geliefd voelt, gaat ze weg

Kinderen hebben geen perfecte moeder nodig, maar een gelukkige moeder

Door Janine
25.617
Advertisement

Moeder worden betekent dat je een van de meest veeleisende en belangrijke rollen in je leven op je neemt; je neemt tal van verantwoordelijkheden en probeert het antwoord te krijgen op de talloze twijfels die elke dag in je hoofd zitten - of je probeert ze tenminste te vinden.

Het is onmogelijk om een dergelijke taak op een onberispelijke manier te vervullen, zonder fouten te maken: in feite bestaat er geen universele formule om goede moeders te zijn, maar eenieder is dat op haar eigen manier, met haar kind, waarvan het leert, en het onderwijst.

Proberen om een perfecte moeder te zijn, is niet alleen niet te realiseren, maar werkt averechts, want het leidt tot frustratie en voorkomt dat je geniet van het mooie van het moederschap.

Soms eisen we het maximale van onszelf, en in de poging om perfectie na te streven, onderdrukken we onze spontaniteit en voorkomen we dat we van onze fouten leren. Het is de taak van elke moeder om bij te dragen aan de vorming van haar kinderen, in een omgeving die wordt gekenmerkt door liefde en respect, zodat ze kunnen leren gelukkig te zijn.

We vergeten echter dat kinderen veel leren door het voorbeeld dat we ze laten zien: dit betekent dat als de moeder tevreden is met zichzelf en haar leven, ze haar kinderen zal leren gelukkig te worden. Een moeder moet zich eerst comfortabel voelen in haar rol als moeder, vertrouwen hebben in zichzelf en in haar instinct: alleen op deze manier kan ze een oprechte, directe en diepe band met haar kind opbouwen.

Geen enkel kind heeft een perfecte moeder nodig: ook hij leert door te experimenteren en daarom fouten te maken. Het zijn de moeders die zichzelf vaak dwingen om de beste te willen worden, voornamelijk om anderen te laten zien dat ze ertoe in staat zijn. In plaats daarvan is de enige persoon die indruk moet maken met zijn talenten haar kind, die zal worden betoverd door een vrolijke, gelukkige moeder, in vrede met zichzelf en anderen; een vrouw die niet is opgehouden zichzelf te ontdekken en te realiseren alleen omdat ze moeder is geworden, maar die deze prachtige ervaring een deel van wat ze is beschouwt en zich in andere dingen blijft verdiepen.

Een moeder is in feite ook een vrouw, een vriendin, een zus, een echtgenote, een kunstenaar, een werkneemster en al het andere waardoor haar geest vibreert en haar lichaam beweegt: het is belangrijk om dit niet te vergeten, om gelukkig te zijn en dus ook haar kinderen gelukkig te maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt