Ze zorgt al 20 jaar voor haar man: na zijn dood neemt haar zoon haar mee op reis naar 20 landen over de hele wereld

Janine image
door Janine

01 Maart 2019

Ze zorgt al 20 jaar voor haar man: na zijn dood neemt haar zoon haar mee op reis naar 20 landen over de hele wereld
Advertisement

Ouders zorgen hun hele leven voor hun kinderen; maar als ze volwassen zijn, verlaten de kinderen terecht het huis om hun reis zelfstandig voort te zetten. Het resultaat is dat de ouders vaak alleen zijn, elkaar gezelschap houden en op oudere leeftijd elkaar ondersteuning bieden, en blij zijn met de bezoeken van hun kinderen en misschien kleinkinderen.

Deze familiekroniek weerspiegelt echter niet altijd de realiteit, en zeker niet het verhaal van de familie Brooks: niet alleen omdat vader Karl na 20 jaar ziekte overleed, maar ook omdat zijn zoon Barton een geweldig idee had dat het leven van zijn moeder Carla heeft overweldigd.

Advertisement

In 1996 werd de familie Brooks opgeschrikt door een nare gebeurtenis: vader Karl was het slachtoffer van een beroerte die hem invalide maakte. Gelukkig bleef zijn vrouw naast hem en verzorgde hem 20 jaar lang met liefde en toewijding; tot in 2016 Karl overleed.

Het was een harde slag voor Carla: ondanks zijn lange ziekte draaide haar leven om de behoeften van haar man, en nu leek niets nog zin te hebben. En toen kreeg haar zoon Barton een geweldig idee.

Advertisement

Toen hij in een fotoalbum keek, vond hij foto's van zijn moeders reis naar Europa in 1962. Op dat moment begreep hij wat hij voor zijn moeder kon doen: haar uitnodigen voor een reis rond de wereld, twintig landen bezoeken - één voor elk jaar dat zijn moeder voor zijn vader heeft gezorgd. Een buitengewone en vriendelijke manier om haar te bedanken voor de zorg van zijn vader en haar hart op een moeilijk moment te verwarmen.

Dus organiseerde Barton de verrassing: op een dag belde hij zijn moeder met de vraag wat ze van plan was te doen en ze zei dat ze vrienden zou opzoeken. Barton herinnert zich dat moment "Ik nodigde haar uit om naar Parijs te reizen en ze was heel enthousiast, maar toen had ik nog geen idee dat we een aantal maanden zouden reizen en niet alleen in Parijs, maar ook in Londen, Barcelona en Rome. Een groot avontuur om haar te belonen voor de jaren die ze aan mijn vader heeft opgedragen."

Een geweldig gebaar van de zoon, vooral nu tegenwoordig helaas veel ouderen aan zichzelf worden overgelaten, ver van de warmte van een gezin. We hopen dat het voorbeeld van Barton Brooks door veel andere mensen wordt gevolgd: ook al is het niet noodzakelijk om de ouders over de hele wereld te laten reizen, breng wel zoveel mogelijk tijd met hen door om ze gezelschap te houden en hen te helpen, ze zullen vervuld zijn van liefde en trots op je zijn.

Advertisement