Ze maakt stiekem een foto van de verpleegster die voor haar dochter zorgt en onthult aan iedereen haar gedrag

Janine image
door Janine

11 Maart 2019

Ze maakt stiekem een foto van de verpleegster die voor haar dochter zorgt en onthult aan iedereen haar gedrag
Advertisement

Niet alle beroepen zijn hetzelfde, bijvoorbeeld arts of verpleegkundige zijn betekent de roeping hebben om het leven en het welzijn van mensen te beschermen, zoals blijkt uit het verhaal van de kleine Sophia. Slechts twee jaar oud, had het meisje moeite met ademhalen en aanvankelijk dacht men aan een allergie. Op 17 mei 2017 had ze een crisis en werd ze naar het ziekenhuis gebracht, waar haar ouders Shelby en Jonathan te horen kregen dat hun dochter kanker had.

Ze maakt stiekem een foto van de verpleegster die voor haar dochter zorgt en onthult aan iedereen haar gedrag - 1

De cycli van chemotherapie stopten de ziekte helaas niet, maar ze hadden ernstige gevolgen voor het kind, waardoor ze minder goed kon lopen, praten en alleen eten. Tijdens haar lange beproeving zag haar moeder de speciale zorg waarmee een verpleegster voor Sophia zorgde, terwijl ze onopgemerkt probeerde te blijven. Op een dag nam Shelby stiekem een foto van haar en plaatste die op sociale media waarop ze de strijd van haar dochter documenteerde, en begeleidde het met deze woorden:

Advertisement
Ze maakt stiekem een foto van de verpleegster die voor haar dochter zorgt en onthult aan iedereen haar gedrag - 2

Ik zie je de hele dag terwijl ik op deze bank zit, ik zie dat je verdrietig bent als ze huilt, ik zie de manier waarop je haar probeert te troosten en haar kalmeert. Ik zie wanneer je aarzelt om de pleisters af te scheuren of een naald te gebruiken uit angst om haar pijn te doen, ik hoor je vaker "sorry" zeggen dan dat mensen "dank je wel" tegen jou zeggen.

Ze maakt stiekem een foto van de verpleegster die voor haar dochter zorgt en onthult aan iedereen haar gedrag - 3

"Ik zie dat je van kamer naar kamer rent en voor elk kind zorgt terwijl de telefoon in je zak niet ophoudt te rinkelen. Je hebt altijd een glimlach op je gezicht, wat er ook gebeurt, en als je Sophia's naam op het programma ziet staan, kom je naar ons toe, zelfs als het niet jouw dienst is."

Ze maakt stiekem een foto van de verpleegster die voor haar dochter zorgt en onthult aan iedereen haar gedrag - 4

"Je maakt je zorgen om mijn dochter, je komt bij me zitten om met me te praten, ook al heb je het nog zo druk. Zonder jou en al de anderen die in het ziekenhuis werken, zouden de kinderen niet de nodige zorg ontvangen en zouden moeders zoals ik geen troost voelen."

Ze maakt stiekem een foto van de verpleegster die voor haar dochter zorgt en onthult aan iedereen haar gedrag - 5

Op 22 december 2017 kreeg Sophie een terugval en besloten haar ouders verder lijden te voorkomen. Ze gaven er de voorkeur aan de daaropvolgende 13 dagen door te brengen met knuffelen, spelen en van hun dochter te houden, films kijken en boeken lezen, tot Sophie op 4 januari 2018 in hun armen stierf. Het doel van de fotodocumentaire is om eerlijk te vertellen wat er gebeurt in de strijd tegen kanker, een vreselijk kwaad, nog pijnlijker wanneer het een kind raakt.

Shelby wil veel ouders inspireren die zich in dezelfde situatie bevinden. De boodschap is om elke dag te leven alsof het de laatste is, de mensen die in het ziekenhuis werken te eren, die niet alleen zorg dragen voor patiënten, maar ook voor hun familie.

Advertisement