Een moeder onthult haar geheim om aardbeien langer mee te laten gaan met ingrediënten die we allemaal in huis hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een moeder onthult haar geheim om aardbeien…
De medewerker van Alzheimer vergeet hoe ze haar werk moet doen: het bedrijf creëert nieuwe taken alleen om haar te behouden De acteur Morgan Freeman verandert zijn 50-hectare grote ranch in een paradijs om de bijen te redden

Een moeder onthult haar geheim om aardbeien langer mee te laten gaan met ingrediënten die we allemaal in huis hebben

04 April 2019 • Door Janine
4.603
Advertisement

We zijn allemaal blij als de aardbeien terugkeren in de groente- en fruitstalletjes: dat betekent de nadering van het goede seizoen! Bovendien behoren aardbeien tot het meest geliefde en veelzijdige fruit, geschikt voor de bereiding van smoothies, desserts of om zo te worden gegeten.

Er is slechts één groot probleem met aardbeien: ze blijven niet lang goed in de koelkast en onmiddellijk na het kopen moet je ervoor zorgen dat ze snel worden gegeten. Een moeder heeft echter haar truc onthuld om de aardbeien langer dan een week te kunnen bewaren! Zo doe je dat.

foto: pixabay

De truc kost weinig tijd en bestaat uit een paar ingrediënten die we al in huis beschikbaar hebben - water, azijn en keukenpapier. Het probleem van aardbeien is de schimmel waardoor ze in korte tijd niet meer eetbaar zijn.

Om schimmel te voorkomen, volgt deze moeder deze zeer eenvoudige stappen:

• Doop de aardbeien in een 1:5-mengsel van water en azijn.

• Laat ze ongeveer tien minuten weken.

• Haal de aardbeien uit het water en droog ze goed af: je kunt de slacentrifuge of een papieren handdoek gebruiken.

• Leg ze in een grote bak op een absorberend stuk keukenpapier voordat je ze in de koelkast zet.

• Zet ze in het fruit- en groentevak in de koelkast.

Azijn verwijdert de bacteriën en schimmels die verantwoordelijk zijn voor het rotten, veel effectiever dan alleen water. Het is wel heel belangrijk om de aardbeien goed te drogen, omdat de vochtigheid ze weer vatbaar zou maken voor schimmel. Ten slotte adviseert de vrouw om niet hetzelfde bakje te gebruiken waarin ze zaten toen je ze had gekocht, omdat deze schimmelsporen kan bevatten.

Door deze stappen te volgen, kun je aardbeien veel langer in de koelkast laten staan... en langer genieten van dit heerlijke fruit!

Tags: TrucjesEtenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt