7 handige trucs die ons helpen om voedsel zo lang mogelijk vers te houden

Janine image
door Janine

20 April 2020

7 handige trucs die ons helpen om voedsel zo lang mogelijk vers te houden
Advertisement

Weten hoe je met je tijd moet omgaan om er het beste van te maken, is niet eenvoudig en meestal, nadat je de hele week hebt gewerkt, is het al heel wat als je in het weekend de boodschappen kunt doen. Dit betekent dat je een heleboel moet inslaan en je meer zult uitgeven - het probleem is echter: hoe kunnen we voedsel zo lang mogelijk vers houden? Niet iedereen weet dat er verschillende trucs zijn die ons hierbij kunnen helpen. Als je ze kent en ze in de praktijk brengt, betekent het dat je weet hoe je kunt voorkomen dat voedsel bederft, het niet in de vuilnisbak wordt gegooid en je wat zult besparen op de uitgaven.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, zul je geen beschimmeld brood, droge koekjes en zure melk meer in huis hebben.

via Facebook / So Yummy

Advertisement

1) Bevroren vlees (of vis)

1) Bevroren vlees (of vis)

Facebook / So Yummy

Om het fenomeen van "freezer burn", oftewel "koude verbranding", te voorkomen, is het noodzakelijk om te weten hoe je het in te vriezen voedsel goed moet verpakken. Dit is een fenomeen dat vaak voorkomt bij het invriezen van vlees en vis: deze producten zitten meestal vol met rijp aan de oppervlakte, uitgedroogd en met een abnormale kleur. Dit is te wijten aan de oxidatie van het voedsel, die optreedt wanneer het product niet goed is verpakt, dat wil zeggen dat de verpakking niet aan het stuk vlees hecht, of wanneer we het te lang in de vriezer bewaren, of, ten slotte, als de temperatuur van onze vriezer niet constant is. De geur en smaak van het vlees of de vis die we gaan consumeren zal hier duidelijk door worden beïnvloed.

Hoe dit te vermijden? Door diepvrieszakken te gebruiken. Stop het vlees in het zakje; sluit het goed af en leg het dan in een bak met water. Op deze manier krijg je het vacuüm effect... je zult zien dat het vlees in de vriezer langer goed blijft.

Advertisement

2) Aardbeien

2) Aardbeien

Facebook / So Yummy

Het is bekend dat aardbeien zo snel mogelijk moet worden geconsumeerd omdat ze snel schimmelen. Er is echter een truc om het proces te vertragen!

Vul een kom met water en voeg er een beetje appelazijn aan toe; neem daarna het bakje met aardbeien en dompel ze er in onder. Zet het in de koelkast en... je zult zien dat je aardbeien na een paar dagen nog steeds rood en lekker zijn!

3) Gesneden brood

3) Gesneden brood

Facebook / So Yummy

Vaak gebruiken we gesneden brood om toast te maken, maar wat gebeurt er als we het een paar dagen niet eten? Na een tijdje gaat het brood schimmelen. Om dit te voorkomen, kun je een verse steel selderij in de broodverpakking doen en deze zorgvuldig sluiten. Na een week zijn je sneetjes brood nog steeds zacht en heerlijk!

4) Koekjes

4) Koekjes

Facebook / So Yummy

Drogen de koekjes die je net hebt gekocht of zelf hebt gemaakt meteen uit? Om dit te voorkomen kun je de manier waarop je ze in de koektrommel bewaart veranderen. Een truc zodat ze de volgende dag niet hard zijn geworden, kan zijn om een boterham in de trommel te doen. De koekjes blijven nog dagenlang zacht en geurig.

5) Melk

5) Melk

Facebook / So Yummy

Open je’ s ochtends de koelkast om een lekker glas melk te drinken, maar ruik je dat het bedorven is? Dit is wat je kunt doen, de volgende keer dat je een fles melk hebt: voeg een beetje zout toe... het lijkt absurd, maar je zult de melk gemakkelijk dagen kunnen bewaren!

Advertisement

6) Bananen

6) Bananen

Facebook / So Yummy

Hoe vervelend is het om een banaan te willen eten maar het fruit snel te rijp wordt? Wanneer de banaan aan de buitenkant "bruin" wordt en ook aan de binnenkant een hele reeks vlekken heeft, zijn ze misschien niet meer zo smakelijk. Hoe kunnen we ze zo lang mogelijk bewaren? Simpel: bind het uiteinde van de tros bananen vast met de biologisch afbreekbare zak waarin je ze hebt gekocht. Het uiterlijk van de bananen blijft geel!

Advertisement