Nadat ze 77 kilo heeft verloren, moet dit meisje een andere strijd aangaan: haar verhaal leert ons een les

Janine image
door Janine

05 April 2019

Nadat ze 77 kilo heeft verloren, moet dit meisje een andere strijd aangaan: haar verhaal leert ons een les
Advertisement

In het leven is het belangrijk om doelen te hebben; het is echter vrij eenvoudig om ze te definiëren en te stellen: het lastige is om jezelf dagelijks in te zetten om ze te bereiken. Het is noodzakelijk om onszelf met veel doorzettingsvermogen, vastberadenheid, moed en kracht te bewapenen om niet te bezwijken aan de gewoonten van het verleden terwijl we recht op ons doel afgaan - maar ook en vooral nadat we het hebben bereikt.

Dit is wat het verhaal van Jessica Beniquez ons leert, die, nadat ze haar droom met veel moeite heeft gerealiseerd, de vasthoudendheid heeft getoond om een nieuwe moeilijke uitdaging aan te gaan, zonder het andere geweldige bereikte resultaat uit het oog te verliezen.

Advertisement
jessica/instagram

jessica/instagram

Toen ze 20 was, woog Jessica 145 kg, vanwege een slechte en overmatige voeding en een sedentaire en verkeerde levensstijl - "Het enige wat ik deed was werken, eten (mijn favoriete snacks waren crackers en roomkaas) en tv kijken".

Haar hele leven worstelde ze met haar gewicht: "Als kind was ik erg kieskeurig: ik at alleen pasta, kipnuggets en patat (oftewel op koolhydraten gebaseerde koolhydraten) en zelden groenten". Het werd nog erger toen ze haar eerste baan kreeg: met het extra geld at ze vaak in fastfoodrestaurants en na haar afstuderen ging ze er ontbijten, lunchen en dineren.

Advertisement

Vervolgens, op 19-jarige leeftijd, kreeg ze de diagnose hoge bloeddruk en moest ze een medicijn slikken, maar nam ze niet de gelegenheid om een radicale verandering aan te brengen. Op een dag realiseerde ze zich dat ze haar fysieke toestand niet langer kon negeren. "Ik vroeg mezelf: 'Wat ben ik aan het doen?' Ik wilde altijd al veranderen, maar ik had nog nooit het initiatief genomen".

Het kostte echter enige tijd om uit te zoeken hoe deze verandering kon worden aangebracht: "In het begin at ik een paar shakes. Omdat ik een kieskeurige eter was, wist ik niet echt waar ik moest beginnen, ze leken de eenvoudigste optie. Na drie maanden en twee shakes per dag en een maaltijd, ging ik naar een smoothie per dag en twee maaltijden, maar uiteindelijk gaf ik ze helemaal op".

eten

 

Zo ging ze geleidelijk over op gezonder voedsel en completere maaltijden, nieuwe dingen uitproberend, totdat ze de frisdrank volledig van het dieet had verwijderd. Als lunch eet ze bijvoorbeeld twee stukken volkoren brood met een halve avocado en eieren, plus een schaal met gemengd fruit. In de loop van de tijd begreep ze eindelijk dat ze zich niet zozeer wilde concentreren op wat ze at, maar veeleer op de kwantiteit: zo kreeg ze door middel van portie controle resultaten die steeds ongelooflijker werden.

"Ik vind het leuk om met mate te kunnen eten wat ik wil. Als ik af en toe een bakje ijs of een koekje wil, dan doe ik dat - nee zeggen tegen dingen werkt niet voor mij."

Tegelijkertijd begon ze te sporten; in het begin eenvoudige avondwandelingen en enkele fitnessoefeningen op internet, daarna met behulp van een personal trainer, totdat ze dagelijks naar de sportschool ging.

Het resultaat was geweldig: in 17 maanden verloor ze 77 kg. Daarna onderging ze een operatie om overtollige huid op haar buik te verwijderen, ondanks de angst voor pijn en de kosten van de operatie. In totaal is 5,5 kg huid verwijderd. "Na de operatie bracht ik ongeveer een week door met intense pijn, maar toen begon ik weer naar buiten te gaan en keerde ik langzaam terug naar mijn normale leven."

Het leek erop dat alles perfect verliep, tot ze een vreselijke ontdekking deed: een Hodgkin-lymfoom. Ze had een gezwollen lymfeklier onder haar oksel opgemerkt, die ze aan het trainen toeschreef; haar moeder raadde haar echter aan het onmiddellijk te laten controleren: haar vader had namelijk een soortgelijk lymfoom gehad.

Jessica krijgt momenteel chemotherapie en blijft vechten, hoewel de vermoeidheid soms enorm is; maar nu heeft ze een innerlijke kracht ontwikkeld die haar in staat stelt haar doelen met vasthoudendheid na te streven. Ondertussen blijft ze regelmatig naar de sportschool gaan en hardlopen, omdat het haar een goed gevoel geeft.

Advertisement

 

 

 

 

"Ik heb donkere dagen, maar ik heb het geluk dat ik veel dingen kan doen. Ik wil anderen laten zien dat niets onmogelijk is en dat iedereen kan doen wat hij of zij beslist, ongeacht hun situatie."

We danken Jessica voor haar woorden en haar voorbeeld, en we hopen dat ze zo snel mogelijk volledig zal genezen!

Advertisement