Een jonge moeder sterft 8 uur na de geboorte van haar dochter, maar haar verhaal is een ode aan het leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jonge moeder sterft 8 uur na de…
Dit is de reden waarom kinderen die van dieren leren houden betere volwassenen worden 18 mensen die er absoluut op tegen waren om een huisdier te nemen

Een jonge moeder sterft 8 uur na de geboorte van haar dochter, maar haar verhaal is een ode aan het leven

Door Janine
211.121
Advertisement

Elke dag streven we ernaar om onze verplichtingen en verantwoordelijkheden na te komen, ervan overtuigd dat als we respect hebben voor wat we onszelf hebben gesteld, we erin zullen slagen om de dingen te laten gaan zoals we gepland hadden.

Maar in werkelijkheid, hoewel we ernaar streven alles onder controle te houden, neemt het leven de richting die het wil, waardoor we radicaal afwijken van het pad dat we hebben gevolgd, en ons leven voor altijd markeren; dit is precies wat het trieste verhaal van Megan Moss Johnson ons leert.

Megan was pas 15 toen ze ernstig ziek werd: ze werd gediagnosticeerd met myocarditis, een hartaandoening die een harttransplantatie noodzakelijk maakte om haar te redden.

In het leven van Megan, een tiener zoals zovelen, opende zich plotseling een afgrond: haar zorgeloze dagen werden abrupt onderbroken, terwijl al haar plannen voor de toekomst van het ene op het andere moment in duigen vielen, en verdwenen tegenover een nieuw, prioritair perspectief - overleven. De jonge vrouw vreesde voor haar leven, gezien de moeilijkheid om zo'n transplantatie te krijgen, en omdat de wachtlijst zo eindeloos lang was.

Deze nieuwe toestand bracht Megan ertoe een heel ander standpunt op zichzelf en op haar omgeving aan te nemen: ze begon van elke dag te profiteren, omdat ze nu als nooit tevoren duidelijk zag dat elk van die extra dagen een kostbaar cadeau was, die gevuld zouden moeten worden met liefde en vreugde.

Toen, eindelijk op haar 23ste, was het haar beurt: er was een hart voor haar beschikbaar. Het was 17 april 2010, een datum die ze nooit meer zou vergeten: "Ik weet dat ik op 17 april voor de rest van mijn leven altijd aan mijn donor zal denken. Ik ben zeer dankbaar voor zijn geschenk, en toch zo bedroefd voor zijn familie, omdat zij een geliefde verloren."

Advertisement

De operatie verliep succesvol en markeerde een nieuw keerpunt in het leven van Megan, maar deze keer op een heel andere manier. Het leek erop dat het leven haar toelachte. Zes maanden later ontmoette ze de muzikant Nathan Johnson: waanzinnig verliefd, trouwden de twee, en kort daarna werd Megan zwanger. Wat een onverwachte vreugde in zo'n korte tijd!

Vanzelfsprekend kreeg Megan veel controles in het ziekenhuis, maar dit was onvermijdelijk, gezien haar medische geschiedenis; hoewel ze liever niet terugkeerde naar het ziekenhuis, was het noodzakelijk om te zien hoe haar hart zou reageren tegenover een zwangerschap.

Advertisement

Megan slaagde er echter in om de negen maanden te bereiken en op 27 juni 2017 beviel ze van een prachtige baby, die zij en Nathan Eileen noemden - het was pure liefde voor de ouders en een opluchting voor de artsen. Maar slechts voor een korte tijd.

Acht uur na de bevalling viel Megan flauw en ze werd nooit meer wakker: haar hart was niet opgewassen tegen de inspanning van de bevalling.

Het was een harde slag voor iedereen, vooral voor haar man: verstoken van de liefde van zijn leven, wist hij dat hij zijn dochter alleen moest opvoeden. Hoewel hij geschokt was door de pijn, liet Nathan zich niet meeslepen uit liefde voor zijn Eileen; hij wilde dat het verhaal van Megan werd verspreid, zodat haar moed en enthousiasme, haar gewoonte om van elke minuut op deze aarde te genieten, een stimulans voor iedereen zou zijn.

De beste manier om hulde te brengen aan zijn partner, is haar herinnering onsterfelijk te maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt