Zeg me niet dat ik humeurig ben, ik ben gewoon heel erg moe - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zeg me niet dat ik humeurig ben, ik…
Enkele tips om kinderen dichter bij het lezen te brengen, volgens Maria Montessori Het middel van de dermatoloog om op natuurlijke wijze donkere huidvlekken te verwijderen zonder geld uit te geven

Zeg me niet dat ik humeurig ben, ik ben gewoon heel erg moe

Door Janine
1.729
Advertisement

Jaren gaan voorbij, generaties veranderen, maar de tijden, gewoonten en clichés niet, vooral met betrekking tot het vrouwelijke universum. Ondanks de overwinningen op het gebied van gendergelijkheid is het nog steeds een mannenwereld, die imperfect mogen zijn zonder ooit te worden geëtiketteerd. Vrouwen daarentegen worden vaak als irrationeel, humeurig, en boos beschouwd, maar de waarheid is dat ze heel vaak erg moe zijn.

Wie de meeste offers brengt binnen een relatie, zowel in het persoonlijke als professionele leven, is bijna altijd de vrouw. Alsof dat nog niet genoeg was, is dit zelfs zo in het beheer van het dagelijks leven en vrije tijd, is het tijdverdrijf van de man praktisch onaantastbaar, terwijl vrouwen vaak moeten afzien van de sportschool, de kapper of uitgaan met vriendinnen.

Alleen omdat een vrouw zonder klagen voor zowel het huis als de kinderen zorgt, betekent niet dat haar energieën onbeperkt zijn, maar dit wordt vaak niet eens in aanmerking genomen. Bovendien is het symbolisch voor het feit dat wanneer de man griep heeft, hij praktisch niks meer doet, terwijl in dezelfde situatie een vrouw blijft koken, schoonmaken en de kinderen naar school brengt en gaat werken.

Het interessante feit dat wordt gevonden in de meest gezaghebbende studies in de sector is dat mannen over het algemeen meer beschikbaar zijn als het gaat om boodschappen doen of de kinderen naar verschillende afspraken brengen, maar ze ontwikkelen een echte allergie op het gebied van “huishoudelijke taken”.

De redenen voor deze weerstand tegen taken zoals het schoonmaken van de badkamer, strijken of de was doen, vloeien voort uit culturele erfenissen die nog niet zijn overwonnen. Verdienste, of liever gezegd de schuld, van moeders die hun zonen altijd zo ver mogelijk hebben afgehouden van "nederige en vernederende" activiteiten, niet geschikt voor een man. Dit heeft menigten echtgenoten voortgebracht die zelfs niet in staat zijn om iets te koken, waardoor alle werklast aan hun vrouwen wordt overgedragen.

Toch is de eerlijke verdeling van taken van fundamenteel belang voor het welzijn van het hele gezin, omdat vrouwen geen oneindige hulpbronnen hebben en de behoefte hebben, net als mannen, om zich van tijd tot tijd aan zichzelf te wijden. Dus noem ze niet gek of neurotisch, ze zijn meestal gewoon heel erg moe.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt