Kinderen hebben minder tablets en meer muziekinstrumenten nodig - BekijkDezeVideo.nl
x
Kinderen hebben minder tablets en meer…
4 veel voorkomende voedingsmiddelen die valkuilen voor onze gezondheid kunnen verbergen Volgens de NASA kan het hebben van een van deze 5 planten in huis de luchtkwaliteit en dus de slaap verbeteren

Kinderen hebben minder tablets en meer muziekinstrumenten nodig

27 Mei 2019 • Door Janine
14.096
Advertisement

Muziek is een fundamenteel onderdeel in de levens van ieder van ons. De emoties die een deel van onze favoriete artiest of groep kan oproepen, of zelfs maar een reeks noten die ons raken, zijn onbeschrijfelijk en vaak visceraal.

Ieder van ons heeft een muzikale kant in zich, die meer of minder ontwikkeld kan zijn. De neiging om in contact te komen met de wereld van muziek is een functie die ons onderscheidt vanaf onze geboorte. Laten we dus eens kijken waarom het belangrijk is om hun ontwikkeling te stimuleren en kinderen goede vaardigheden op dit gebied te geven.

We leven in een samenleving die gedomineerd is door directheid, gedreven door consumentisme en de behoefte aan geld en winst. In dit scenario is het steeds moeilijker om even stil te staan om na te denken over wat ons omringt, om de essentie en het unieke van mooie dingen te begrijpen.

Als alles standaard is en alles de neiging heeft om te worden goedgekeurd, kunnen we niet langer onderscheid maken tussen wat echt mooi of lelijk is. Hierin kunnen kunst en muziek in het bijzonder ons veel hulp bieden.

Door van jongs af aan geluiden te herkennen en combinaties ervan te produceren, kunnen kinderen authentieke schoonheid gaan herkennen, degene die weet hoe ze rechtstreeks in contact kan komen met pure, oorspronkelijke emoties.

Het stimuleren van muzikale intelligentie bij kinderen betekent het uitvoeren van een fundamentele stap voor hun cognitieve ontwikkeling. De hersenen activeren namelijk, om te spelen, zingen of "eenvoudig" te luisteren, beide hemisferen, in een nuttige mix van emoties, gevoeligheid, logica en analyse.

Leren hoe te spelen, zingen, lezen of luisteren, betekent ook het verbeteren van het karakter van een kind. Om al deze activiteiten goed uit te voeren, is het noodzakelijk om zich in te zetten, te concentreren, te coördineren, relaties te onderhouden met leraren, emoties onder controle te houden en verlegenheid te overwinnen.

Dat is nogal wat, gezien het feit dat veel ouders vaak problemen en moeilijkheden hebben om hun kinderen te leren om een goede houding aan te nemen in de context die we hebben genoemd.

Advertisement
foto: Wikimedia

Laten we kinderen dichter bij muziek brengen, zonder bang te hoeven zijn dat het ontwikkelen van hun vaardigheden op dit gebied een "voorrecht" is voor enkelen. We worden allemaal geboren met een aanleg, ook al is het alleen maar luisteren.

Het is duidelijk: niet alle kinderen zullen nieuwe Mozarts worden, maar als ze al op het juiste pad zijn gemanoeuvreerd, zullen ze niet alleen een stap voorwaarts zijn voor zichzelf, maar ook voor onze samenleving die, meer dan ooit, kunst en muziek nodig heeft.

Tags: MuziekKinderen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt