Deze moeder heeft speciale gehoorapparaten gemaakt om kinderen te helpen zich zelfverzekerder te voelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze moeder heeft speciale gehoorapparaten…
Kinderen groeien gelukkiger op met hun grootouders aan hun zijde Dit is postelein, de spontane plant met vele voordelen voor het lichaam en de smaakpapillen

Deze moeder heeft speciale gehoorapparaten gemaakt om kinderen te helpen zich zelfverzekerder te voelen

Door Janine
1.644
Advertisement

Kind zijn is niet altijd gemakkelijk en er zijn dagen dat het maken van nieuwe vrienden en het aanpassen aan de omringende wereld moeilijker lijkt dan normaal. Als we dan al die kinderen met aanpassingsmoeilijkheden bekijken, wordt alles uitvergroot: veel kinderen moeten externe apparaten dragen die hen helpen hun moeilijkheden te overwinnen, zoals in het geval van kinderen met gehoorproblemen, en dit leidt vaak tot het aantrekken van aandacht van andere kinderen. Een wijdverspreid probleem lijkt precies het oordeel van anderen te zijn, die in dit geval het kind treft vanaf de eerste schooldagen, wanneer hij ziet dat zijn klasgenoten niet allemaal een gehoorapparaat zoals het zijne dragen.

Sarah Ivermee, Engelse en moeder van twee kinderen, had geen problemen met haar 4-jarige zoon Freddie. Freddie werd te vroeg geboren en vanwege het CMV (cytomegalovirus) die zijn moeder opliep tijdens de zwangerschap, werd hij bijna volledig doof in zijn rechteroor en licht doof in zijn linkeroor geboren. Freddie heeft echter nooit geweigerd zijn gehoorapparaat op school te dragen en heeft er absoluut geen problemen mee.

Sarah besefte al snel dat, in tegenstelling tot haar zoon, andere kinderen getroffen werden door dit sociale probleem dat hun zelfbeeld meer en meer ondermijnde, waardoor ze zich "anders" voelden dan alle anderen.

foto: Lugs

Op een mooie dag besloot ze om het gehoorapparaat van het 9-jarig dochtertje van een vriendin aan te passen, omdat ze het ongemak in haar ogen zag. Een paar kleine nagelstickers en je bent klaar! Een klein gebaar dat een kind hielp de moeilijkheid te overwinnen om als anders dan anderen te worden beschouwd. Vanaf dat moment begon Sarah na te denken over een groter project: de decoraties hielpen de kinderen om meer zelfvertrouwen te krijgen, maar op de markt was niets vergelijkbaars te koop. Zo ontstond het perfecte idee om een sociaal nuttige business te creëren.

Advertisement

Sarah ging meteen aan de slag en maakte handgemaakte en aanpasbare kits voor gehoorapparaten: van superhelden tot stripfiguren - opvallende ontwerpen die elk kind helpen zich op zijn gemak te voelen. De jonge Britse moeder heeft Lugs opgericht en biedt via de officiële website tientallen stickersets aan, afhankelijk van het model van het gehoorapparaat. De kosten van de kits zijn extreem laag en liggen rond de 10 pond.

Advertisement

Verschillende modellen voor alle smaken! Een eenvoudig en ingenieus idee, dat tot doel heeft een echte inclusieve wereld te realiseren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt