Hier is het wonder dat plaatsvindt wanneer grootouders actief deelnemen aan de opvoeding van kleinkinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hier is het wonder dat plaatsvindt wanneer…
De ongelooflijke voordelen van cashewnoten: 14 gunstige eigenschappen die je niet had verwacht Deze opvang voor katten op een prachtig Grieks eiland zoekt een verzorger die voor de 55 schattige bewoners zorgt

Hier is het wonder dat plaatsvindt wanneer grootouders actief deelnemen aan de opvoeding van kleinkinderen

Door Janine
2.125
Advertisement

Hoe fantastisch pappa en mamma ook zijn, opa en oma zijn vaak de echte helden voor kinderen. De grootouders, indien aanwezig in het leven van de kleinkinderen, zijn een echte mijn van onontgonnen mogelijkheden, een veelheid aan spelletjes, "transgressieve" activiteiten. Zij zijn degenen die je een tweede koekje geven als je uit school komt, degenen die tijdens de voetbaltraining het hardst juichen en je zakgeld geven, zelfs als je het niet echt nodig hebt. Je weet dat wanneer je iets nodig hebt, ze er zijn.

foto: Flickr

Het is een grote rijkdom om grootouders in de buurt te hebben die ervoor kiezen om bij hun kleinkinderen te zijn. Niet iedereen maakt deze keuze, en sommigen besluiten om verschillende redenen van het leven van hun kleinkinderen te worden uitgesloten en niet bij hun opvoeding te worden betrokken. Veel grootouders zijn niet aanwezig: "Ik heb te veel te doen... Ik ben te moe" en ontnemen hun kleinkinderen veel genegenheid en hun kinderen veel steun. Het is echter heel belangrijk voor kinderen en ouders dat grootouders betrokken zijn bij het leven van hun kleinkind. De voordelen van samenzijn zijn talrijk voor zowel kinderen als grootouders: het is een unieke relatie die alleen grootouders en kleinkinderen kunnen begrijpen. Als er iemand is die onvoorwaardelijk van je kind kan houden, net zoals de ouders, dan zijn dat de grootouders.

Iemand hebben die je vraagt hoe jouw dag is geweest, die zich zorgen om je maakt, je omhelst en verwent... Het is meer waard dan wat dan ook.

En omdat ze al ouders zijn,  besluiten ze hun rol als grootouders met meer lichtheid en flexibiliteit te leven dan als ouders.

foto: Flickr

Grootouders zijn de beste oppas die je je kunt wensen, want hoewel ze vaak een uitzondering maken op de regel over chocolade of de film die 's avonds verboden is, zijn ouders gerust omdat ze weten dat ze hun kinderen in goede handen achterlaten. Als je het geluk hebt om je grootouders altijd om je heen te hebben, vergeet dan nooit om hen te vertellen hoe waardevol en hoe belangrijk ze voor je zijn, omdat het hebben van grootouders is alsof je helden in je leven hebt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt