De relatie met de vader kan de keuze in de liefde van een dochter beïnvloeden: dat bevestigt de psychologie - BekijkDezeVideo.nl
x
De relatie met de vader kan de keuze…
Deze gigantische hond is de perfecte oppas: elke keer dat hij de baby hoort huilen, brengt hij hem een speeltje om hem te kalmeren Een Duitse herder graaft wanhopig daar waar zijn baasje werd begraven

De relatie met de vader kan de keuze in de liefde van een dochter beïnvloeden: dat bevestigt de psychologie

10 December 2019 • Door Janine
8.259
Advertisement

Een kind opvoeden is niet eenvoudig: het is een echte missie waarop veel mensen voorbereid zijn en anderen minder. Allemaal zijn ze echter verenigd door het feit dat men al doende leert, ook en vooral door fouten te maken. Moeders en vaders zijn zich er terdege van bewust dat ze elke dag de kindertijd van hun kinderen tot een fundamenteel moment moeten maken, waarin de basis wordt gelegd voor de volwassenen die ze zullen worden.

Wat de dochters betreft, is de vaderfiguur van enorm belang. Het is in feite de eerste mannelijke persoon met wie ze in het leven te maken zullen krijgen: met hem wordt een relatie tot stand gebracht die de komende jaren effect zal hebben in hun relaties.

foto: Pexels

Zoals met alles, zal wat we van jongs af aan als normaal beschouwen, met een goede kans ons volwassen karakter beïnvloeden. Zo zal een aanwezige vader, aanhankelijk en liefhebbend, waarschijnlijk eerder een dochter grootbrengen die in haar partners precies dezelfde kenmerken zal zoeken. Meisjes die daarentegen opgroeien met autoritaire en nauwelijks liefdevolle vaderlijke figuren, zullen eraan wennen hetzelfde te verwachten van degenen die ze als volwassenen naast zich hebben.

Hetzelfde geldt voor de manier waarop een meisje haar moeder behandeld ziet worden door haar vader. Van hieruit worden de eerste voorbeelden gecreëerd van hoe de relatie met een man wordt bekeken. Het spreekt dan ook vanzelf dat een vader een primaire rol speelt in de relatie met zijn dochter. Onbewust kiezen veel vrouwen een partner op basis van de kenmerken van hun vader.

foto: Pexels

Onze ouders, ten goede of ten kwade, vormen en bouwen de manier waarop we relaties en problemen, menselijke interacties en gevoelens leven. Natuurlijk: het karakter van een persoon bestaat uit veel meer, en er zijn veel ervaringen die het zullen markeren. De pijlers van de vader en de moeder blijven echter altijd aan de basis. Zelfs een vrouw die haar partner kiest die het tegenovergestelde van haar vader is, baseert haar beslissing immers op de vaderfiguur, door ertegenin te gaan.

Voorkomen dat een dochter slechte ervaringen heeft in toekomstige relaties is daarom een van de eerste taken waar een vader voor moet zorgen. Zorgen van zijn relatie met haar en haar moeder is in feite de eerste stap om voor een dochter te zorgen, die haar vader altijd als referentiepunt zal zien.

Advertisement
foto: Pexels
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt