Als onze ouders er niet meer zijn, zullen ze in onze herinneringen blijven leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als onze ouders er niet meer zijn, zullen…
De cafetaria gerund door jongeren met het syndroom van Down heeft een nieuwe locatie geopend en is van plan uit te breiden 23 dieren die met hun tederheid een glimlach hebben gegeven aan hun baasjes

Als onze ouders er niet meer zijn, zullen ze in onze herinneringen blijven leven

20 Oktober 2019 • Door Janine
3.181
Advertisement

Wanneer we onze vader of moeder verliezen, verandert plotseling de wereld om ons heen voor altijd en onvermijdelijk; niets zal ooit hetzelfde voor ons lijken: we zullen onszelf niet langer "kind" voelen, verwend en beschermd door die figuur die ons het leven heeft gegeven, die ons met zoveel liefde heeft opgevoed, ons altijd heeft aangemoedigd en verdedigd. Ouders, ongeacht de leeftijd die we hebben, zijn en zullen voor altijd onze warme en geruststellende toevlucht zijn. Maar de levenscyclus is meedogenloos.

via: Web MD
foto: Pxhere

Wanneer dat gevreesde moment aanbreekt, ben je nooit psychologisch voorbereid op het laatste afscheid, om voor de laatste keer die persoon te omhelzen die je hele leven niets anders heeft gedaan dan je uniek te laten voelen in de wereld, geaccepteerd, je onvoorwaardelijk heeft liefgehad. Een ouder verliezen is een beetje het innerlijke kind verliezen dat we allemaal verborgen hebben, zelfs als we volwassen zijn geworden.

Het zijn niet alleen de ouders die er niet meer zijn… een deel van jezelf als kind, als mens, is er niet meer. En alleen in die gevallen, wanneer ze er niet meer zijn en je ze stevig wilt omhelzen, merk je dat je het mooie en het slechte wilt accepteren, alles wat je in het verleden nooit leuk vond of wat je nooit in hun karakter of hun gedrag accepteerde. Het enige wat je wilt, is dat je ze weer bij je hebt.

foto: Pixabay

Wanneer onze ouders in leven zijn, denken we zelden aan het feit dat we ze op een dag, vroeg of laat, moeten verliezen en voor altijd gedag moeten zeggen, maar helaas heeft de levenscyclus geen uitweg. Als je nog altijd het geluk hebt om ze aan je zijde te hebben, probeer dan hun kleine foutjes, hun eigenaardigheden, hun wezen in de wereld volledig te waarderen; het zijn ogenschijnlijk onbelangrijke details en momenten die in plaats daarvan, zodra ze er niet meer zijn, onvermijdelijk deel zullen uitmaken van de bagage van onvergetelijke herinneringen die ze nog steeds levend zullen houden.

Onthoud het altijd: zij zijn degenen die je op de wereld hebben gebracht met onvoorwaardelijke liefde en genegenheid en zelfs als ze er op een dag helaas niet meer zullen zijn, zullen ze in je geheugen blijven leven. Ze zullen voor altijd in je leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt