Ze zijn samen achtergelaten: sindsdien zorgt de teckel voor de verlamde kat - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze zijn samen achtergelaten: sindsdien…
Wie een kat in huis heeft, is meestal creatiever en gevoeliger... dat zegt de wetenschap Ze noemen hun kat Duchess en zij geeft leven aan de hele cast van de Aristokatten

Ze zijn samen achtergelaten: sindsdien zorgt de teckel voor de verlamde kat

29 Juli 2019 • Door Janine
13.885
Advertisement

Sommige vriendschappen zijn voor altijd. Zoals dat van Idgie en Ruth, een onwaarschijnlijk stel, een verlamde kat en een teckel, verbonden door een heel speciaal gevoel van vriendschap. Ruth, een 7 maanden oude kat met een zwart-witte vacht en verlamde achterpoten, werd gevonden samen met Idgie, een 2-jarige teckel, klaar om haar te beschermen tegen de buitenwereld. De twee zouden niet veel hoop op overleven hebben gehad, maar gelukkig werden ze gevonden door de Seminole County Animal Services en in veiligheid gebracht.

via: nbc-2

Zoals gemeld door de vereniging voor de bescherming van dieren, werden de twee in goede staat gevonden, niet ondervoed - dus vermoedelijk hadden ze eerder een huis en een gezin gehad dat voor hen zorgde. Maar op onverklaarbare wijze kwam niemand ze opeisen en de kat kan natuurlijk niet van huis zijn weggelopen. Het goede nieuws is dat ze allebei zijn geadopteerd door Jacqueline Borum, die Hollywood Houndz Boutique & Spa runt, die geen twijfels had over de naam van die twee vriendinnen: Idgie en Ruth, net als de hoofdrolspeelsters uit de film “Fried Green Tomatoes".

"Hun verhaal lijkt uit een Disney-film te komen," zei de nieuwe eigenaresse.

De hond en de kat zo op die manier te zien is absoluut ontroerend: Idgie lijkt te weten dat Ruth speciaal is en dat het haar taak is om haar voor altijd te beschermen. "Wanneer Idgie een nieuw speeltje krijgt, brengt ze het altijd naar de kat, Ruth - ze delen vrijwel alles."

Advertisement

Ruth heeft een grote handicap aan haar poten sinds de geboorte en Idgie lijkt haar kwetsbaarheid op te merken. Daarom gedraagt ze zich altijd alsof ze zijn lijfwacht is.

Na het adopteren van Idgie en Ruth, vond Jacqueline de inspiratie om een nieuw project te starten, Project Paws, een non-profit organisatie die dierenasielen helpt om de kosten van de dierenarts te dekken. Ruth en Idgie zijn natuurlijk de mascottes. “We blijven vechten voor andere dieren die wanhopig hulp nodig hebben," zei de vrouw.

Een ontroerend verhaal dat de harten van veel mensen over de hele wereld heeft geraakt. De band tussen deze twee kleine wezentjes gaat echt de verbeelding te boven.

Tags: DierenHondenKatten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt