Een niet-zwangere hond begon een zwerfkitten te voeden en slaagt erin haar leven te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een niet-zwangere hond begon een zwerfkitten…
Dit kind komt constant aan door een zeldzame ziekte: hij kan alleen overleven door te sporten Een schoonmoeder bekritiseert haar schoondochter omdat het huis nooit netjes is, maar de reactie van haar zoon legt haar onmiddellijk het zwijgen op

Een niet-zwangere hond begon een zwerfkitten te voeden en slaagt erin haar leven te redden

17 Augustus 2020 • Door Janine
4.480
Advertisement

Na duizenden jaren beschaving, vooruitgang en technologische prestaties weet de natuur nog steeds te verrassen. Planten en dieren hebben aanpassingsvermogen en buitengewone eigenschappen.

Deze aangeboren vermogens betreffen in het bijzonder het aspect van voortplanting en instandhouding van de soort. Dit zijn mechanismen die zijn gecreëerd om evolutie en overleving te bevorderen.


Een van deze verschijnselen is pseudocyesis, oftewel "schijnzwangerschap", zelfs zonder conceptie. Het proces komt vrij veel voor bij gedomesticeerde honden, rechtstreeks geërfd van wildere familieleden zoals wolven.

Wanneer een alfamannetje paart, neemt in de praktijk niet alleen het vrouwtje de typische symptomen van een drachtig exemplaar aan. Ook andere vrouwtjes in de kudde worden schijnzwanger, zodat de jongen indien nodig voldoende melk hebben om zich te voeden.

Michelle Smith werkt in een dierenasiel in North Carolina en zorgt al jaren voor viervoeters. Op een dag werd ze gebeld om een melding te verifiëren.

Een Shih-Tzu-hond blafte luid en probeerde aandacht te krijgen. De vrouw volgde haar en vond een geïmproviseerde mand waar een heel klein kitten lag. De hond ging naast het kitten liggen en begon haar te voeden.

Advertisement

Het ongelooflijke was niet alleen te zien dat twee verschillende soorten voor elkaar zorgden, maar ontdekten dat de hond niet eens drachtig was. Het was een puur geval van solidariteit tussen wezens in een noodsituatie.

Zowel de Shih-Tzu als haar "geadopteerde dochter" werden naar de opvang gebracht. Ze kregen de namen Goldie en Kate, net als de beroemde actrices, moeder en dochter: Goldie Hawn en Kate Hudson. Nu zijn de twee prinsessen onafscheidelijk. Een lief en ontroerend verhaal dat laat zien hoeveel mensen kunnen leren van dieren, in termen van "menselijkheid".

Tags: DierenHondenKatten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt