Dit is Maggie, "de wonderhond" die patiënten helpt de moeilijkheden van het leven te overwinnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is Maggie, "de wonderhond" die patiënten…
Door een hospice voor oudere honden te creëren, redde deze gepensioneerde verpleegster ze van de straat Het verhaal van Taka, de hond die ontsnapte aan een brand en nu vreugde schenkt aan mensen in nood

Dit is Maggie, "de wonderhond" die patiënten helpt de moeilijkheden van het leven te overwinnen

Door Janine
1.159
Advertisement

Kleine en grote wonderen vinden elke dag in de wereld plaats, voor mensen en soms ook voor dieren. De hoofdrolspeler in dit buitengewone verhaal over de wedergeboorte is Maggie, een 5-jarige Duitse herder die onlangs in een gebied van Libanon werd gevonden, met maar liefst 17 wonden - zelfs in de ogen - en vastgebonden in een doos. Alsof dat niet genoeg was, had de hond een oorwond en was ze zwanger, maar ondanks de kritieke omstandigheden was het haar lot niet om die dag te gaan.

via: Daily Mail

Maggie werd namelijk gered door een liefdadigheidsinstelling voor dieren, de Wild At Heart Foundation, die haar verhaal publiceerde via sociale media. Dankzij het web trok de gebeurtenis de aandacht van een familie uit Brighton, Engeland, die besloot haar te adopteren.

Maar hier eindigde het verhaal nog lang niet, omdat het over het algemeen erg moeilijk is om huisdieren uit Libanon te laten komen.

Het vergde meer dan zes maanden diplomatiek werk en een online solidariteitscampagne, maar uiteindelijk slaagde Maggie erin haar nieuwe thuis in Sussex, Groot-Brittannië te bereiken. Dankzij deze waardevolle mogelijkheid heeft de hond niet alleen een tweede kans in het leven, maar ook een zeer nuttig doel: Maggie helpt mensen die aan verschillende aandoeningen lijden, als Pet Therapy.

Advertisement

Het is duidelijk dat Maggie, voordat ze in dienst trad, strikte tests moest doorstaan en een training moest volgen, maar ze bleek absoluut geschikt en perfect in staat om haar doel te vervullen. Nu bezoekt de "wonderhond", zoals haar bijnaam luidt, regelmatig ziekenhuizen, scholen, universiteiten en verpleeghuizen om haar positieve boodschap van wedergeboorte te verspreiden, en ze staat geregistreerd als therapiehond bij Underdog International.

Haar taak is om mensen te inspireren om goed te doen voor anderen en hen te helpen begrijpen dat iedereen kan bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Ondanks wat ze in het verleden heeft meegemaakt, gaat het nu goed met Maggie, ze leeft een prachtig leven en ziet een mooie toekomst tegemoet. Deze hond verdient elk moment van haar nieuwe prachtige leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt