Deze oogarts heeft Nepal doorkruist om duizenden mensen gratis te behandelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze oogarts heeft Nepal doorkruist…
De bewoners laten het huis vol afval achter: de eigenaar neemt wraak door het voor hun nieuwe woning neer te gooien Het is beter om single te zijn dan met iemand samen te leven die ons ongelukkig maakt

Deze oogarts heeft Nepal doorkruist om duizenden mensen gratis te behandelen

Door Janine
4.883
Advertisement

In Nepal is er een oogarts die besloot de wereld te redden van blindheid: Dr. Sanduk Ruit, omgedoopt tot "God of Sight", hij opereerde meer dan 130.000 mensen, mannen, vrouwen en kinderen, die hun gezichtsvermogen hadden verloren, soms vanwege een eenvoudige staar. Dr. Sanduk bereikt de meest afgelegen gebieden van het land, waar dat deel van de bevolking woont dat zich geen medische zorg kan veroorloven, en zijn kostbare dienst gratis aanbiedt. Een revolutionair project, waardoor veel blinden hun gezichtsvermogen en een normaal leven terug konden krijgen.

Dr. Ruit Sanduk liep door heel Nepal en nam zijn gespecialiseerde chirurgische uitrusting mee om die zeer afgelegen gebieden te bereiken, bevolkt door ouderen, vrouwen en kinderen die het zich nauwelijks kunnen veroorloven om een chirurgische ingreep te betalen. Soms heeft de Nepalese arts 7-daagse reizen moeten maken voordat hij zijn bestemming bereikte om alle mensen in het dorp te opereren.

foto: Asia Society

In deze gebieden kan een eenvoudige infectie duizenden mensen blind maken die helaas geen toegang hebben tot medische zorg. Dankzij Dr. Sanduk Ruit, die een eenvoudige en goedkope techniek gebruikt, kunnen veel van deze mensen weer zien. Zijn techniek is heel eenvoudig: hij past een minimale incisie toe die het inbrengen van een kunstmatig netvlies mogelijk maakt voor minder dan 3 euro. Sinds het begin van zijn werk heeft Ruit met succes ongeveer 130.000 mensen geopereerd.

Advertisement

In operation theater in surgical sight restoration camp in Kargil, Jammu & Kashmir in September 2018.

Pubblicato da Dr Sanduk Ruit : Curing blindness in the developing countries. su Mercoledì 17 ottobre 2018

Volgens de oogarts bevindt 90% van de blinde wereldbevolking zich in Nepal. Onder de redenen vinden we het feit dat er in minder ontwikkelde landen aanzienlijk minder oogartsen zijn en een lens tot 300 euro kan kosten, omdat deze moet worden geïmporteerd door internationale fabrikanten. Deze kosten zijn geenszins binnen het bereik van het grootste deel van de bevolking.

Vandaar de dankbaarheid van al die mensen aan wie de gulle dokter hun gezichtsvermogen heeft hersteld en de kwaliteit van leven van iedereen heeft verbeterd. Wanneer ze zich realiseren dat ze weer met hun eigen ogen kunnen zien, omhelzen velen de dokter, blij en dankbaar voor hun "redder".

Zijn methode, onderhand bekend als de "Nepal-methode", was zo nuttig en effectief dat het ook op sommige Amerikaanse medische universiteiten wordt onderwezen.

Advertisement

Het werk van deze arts en zijn immense vrijgevigheid hebben het gezichtsvermogen van duizenden mensen hersteld. Het is dankzij deze verhalen en mensen zoals Dr. Ruit dat we het vertrouwen in de mensheid weer terug krijgen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt