De verzorger van de dierentuin is ziek en deze giraf begroet hem voor de laatste keer met een "kus" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De verzorger van de dierentuin is ziek…
De baby hoort voor het eerst de stem van haar vader en beantwoord hem met een glimlach vol liefde Ze trouwen in een spijkerbroek met t-shirt en laten zien dat bruiloften niet duur hoeven te zijn

De verzorger van de dierentuin is ziek en deze giraf begroet hem voor de laatste keer met een "kus"

Door Janine
62.217
Advertisement

De banden die we met dieren tot stand brengen gaan onze verbeelding voorbij. Ze zijn niet “alleen maar dieren", ze zijn levende wezens met gevoelens en laten ons vaak zien hoeveel liefde ze voor ons voelen dankzij onverwachte gebaren. Deze verzorger van dierentuin Diergaarde Blijdorp in Rotterdam had nog een laatste wens voordat hij deze wereld verliet: nog één keer zijn geliefde giraffen begroeten, met wie hij zijn hele carrière had doorgebracht. Een speciale vriendschap, getuige de afscheidskus die een giraf hem geeft in zijn laatste momenten van het leven.

We kennen alleen de naam van de verzorger van de dierentuin, Mario, en we weten dat hij op 54-jarige leeftijd stierf aan kanker. De vierenvijftig jaar oude man sprak zijn wens uit om zijn geliefde giraffen voor de laatste keer te begroeten, waarvoor hij jarenlang had gezorgd en gevoed. De Ambulance Wish Foundation is erin geslaagd de laatste wil van de man te realiseren door hem rechtstreeks in zijn ziekenhuisbed te transporteren, naast de omheining van de dieren.

Mario was verantwoordelijk voor het schoonmaken van de ruimte van de giraffen gedurende zijn carrière in de Rotterdamse dierentuin en hij leerde heel veel van deze lieve wezens te houden tijdens zijn verblijf in het dierenpark.

Zoals te zien is in de video, benaderde een van de giraffen Mario om hem een laatste afscheid te geven. Hoewel er tegenstrijdige gedachten zijn wat betreft dierlijke gevoelens, heeft de wetenschap herhaaldelijk voorbeelden van empathie gemeld bij andere levende wezens (zoals de Orang Oetan, de soort die het meest op de mens lijkt). Wetenschappers van de Universiteit van Bristol zijn bijvoorbeeld van mening dat dieren emoties hebben en dat deze van fundamenteel belang zijn, omdat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij waarschuwingssignalen of het maken van keuzes.

Een ontroerend tafereel tussen Mario en zijn giraffen - een tafereel dat de kracht toont van de band die kan ontstaan tussen een mens en een dier.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt