"Een kleine sumoworstelaar": in Australië is een pasgeboren baby van bijna 6 kg geboren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Een kleine sumoworstelaar": in Australië…
Lieve moeder, we zijn nooit te oud om je nodig te hebben Een hondje dat van een cruiseschip was gevallen, wordt gered na urenlang in open zee te hebben gezwommen

"Een kleine sumoworstelaar": in Australië is een pasgeboren baby van bijna 6 kg geboren

Door Janine
37.332
Advertisement

De geboorte van een kind is altijd een moment waar met spanning en nieuwsgierigheid naar uitgekeken wordt. Ondanks de vele instrumentele onderzoeken die een zwangere moeder vandaag kan krijgen, is er altijd een behoorlijke component van verrassing bij de geboorte van een baby.

Uiterlijk, gedragskenmerken, details of overeenkomsten: een geboorte is echt een overweldigende gebeurtenis, die vele aspecten van het dagelijks leven van de ouders met zich meebrengt. En het Australische echtpaar waar we het over hebben had een grote verrassing toen Remi, hun derde kind, ter wereld kwam. Laten we eens kijken waarom.

Emma en Daniel Millar, uit Mount Warrigal, New South Wales, wisten al dat hun kind een behoorlijk grote baby zou zijn, maar dit hadden ze zeker niet verwacht. Onmiddellijk na de geboorte, in het Wollongong-ziekenhuis, met 38 weken en 2 dagen vanaf het begin van de zwangerschap, werd het kind gewogen en liet de weegschaal er geen twijfel over bestaan: 5,9 kg.

Je leest het goed: met bijna 6 kg is Remi ongetwijfeld het zwaarste kind dat ooit in dat ziekenhuis is geboren, evenals een van de grootste pasgeborenen ter wereld. De huidige records zijn rond de 7-7,5 kg, hoewel het zwaarste kind bij de geboorte ooit geregistreerd door een weegschaal dateert uit 1879, toen de naald van de weegschaal steeg tot 9,98 kg. 

De andere twee kinderen van de Millars waren ook vrij zwaar bij de geboorte (5,4 en 3,8 kg), dus de twee ouders waren voorbereid op iets dergelijks, maar niet op dit niveau. Het volstaat te zeggen dat Remi na 35 weken zwangerschap al 4 kg woog.

Emma en Daniel konden in elk geval niet gelukkiger zijn met de kleine "sumo-worstelaar” - zoals de moeder haar zelf liefdevol noemde - ook gezien de uitstekende gezondheid die Ace en Willow, de broers van Remi, genieten.

Het enige probleem, voor de eerste periodes na de geboorte, is om kleding te vinden die goed bij Remi past, maar het is bekend: voor kinderen, groot of klein, hebben we alles over!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt