Een kind werd betrapt door zijn moeder terwijl hij huiswerk maakte met behulp van de stemassistent Alexa - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kind werd betrapt door zijn moeder…
Een kunstenaar stelde zich voor hoe de personages van sommige Disney-films eruit zouden zien als ze in de echte wereld leefden 11 zinnen en houdingen die je beter kunt vermijden in aanwezigheid van een Waterman

Een kind werd betrapt door zijn moeder terwijl hij huiswerk maakte met behulp van de stemassistent Alexa

Door Janine
1.782
Advertisement

Wiskunde als huiswerk? Nee bedankt, daar zorgt Alexa wel voor. Het is niet de slogan van een advertentie die de wonderen van de intelligente assistent die door Amazon wordt verkocht beschrijft, maar de slimme vondst van een 9-jarig Schots kind toen hij geen zin had om zijn huiswerk te maken.

"Alexa, hoeveel is acht keer vier?" waren de woorden die Leanne, de moeder van Bryce, haar zoon hoorde zeggen op het moment dat ze dacht dat hij zijn huiswerk aan het maken was.

De verbijsterde vrouw besloot een video op te nemen om vast te leggen wat hij aan het doen was en de film viel al snel onder de aandacht van veel mensen op sociale media. Een grappige episode, maar het doet ons ook nadenken: laten we eens kijken wat er gebeurde.

via: The Sun

Een paar rekensommen, weinig zin om huiswerk te maken en de beruchte aanwezigheid van de stemassistent van Amazon in de woonkamer, waren allemaal elementen die een lampje deden branden in het brein van de kleine Bryce. Zodoende, zonder er twee keer over na te denken, begon het kind Alexa de resultaten te vragen van de sommen die hij moest maken, en de stemassistent, op een efficiënte en beleefde manier, gaf meteen antwoord.

Toen het kind zich bewust werd van de aanwezigheid van zijn moeder die hem aan het filmen was, probeerde hij te protesteren, zelfs als hij zich ondanks de verwijten van Leanne door Alexa bleef "helpen" om zijn huiswerk te maken, of liever gezegd, om het apparaat het voor hem te laten doen.

De schaamteloosheid van het kind om te blijven volhouden dat dit de beste manier was om zijn huiswerk te maken, heeft tot veel hilariteit gezorgd, allereerst bij de moeder en later bij alle duizenden gebruikers die de video hebben geliked en gedeeld.

foto: Amazon

Na deze episode besloot Leanne samen met haar zoon huiswerk te doen, hem te corrigeren en helpen om de oplossingen te vinden. Bryce doet het goed op school, zoals zijn moeder zei: hij houdt er gewoon niet van om huiswerk te maken en, als een slim kind, bedacht hij om een ​​eenvoudige "uitweg" te vinden met behulp van de virtuele assistent.

Een ongetwijfeld grappige gebeurtenis, maar die ons ook doet nadenken over hoe technologie tegenwoordig overal in ons dagelijks leven doordringt. De zogenaamde "intelligente" apparaten beginnen ons misschien een beetje te laten vergeten hoe nuttig en juist het is om de dingen zelf te doen die nuttig zouden zijn voor ons om op jonge leeftijd te leren en te blijven doen. Net als rekenen, wiskundige vaardigheden die in het leven ongetwijfeld voor iedereen nuttig zijn.

Hoewel veel van de hedendaagse technologie nuttig is bij het verbeteren van vele aspecten van ons dagelijks leven, is het goed om altijd te onthouden dat dit niet mag en niet kan betekenen dat het op een of andere manier onze intelligentie kan vervangen.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt